Hormonaalisen aknen hoito ruokavaliolla: akne ja sokeri

Minulla on ollut teini-iästä asti epäpuhtauksiin taipuvainen iho. Jos maailmassa voisi toivoa ihan mitä vain toiveita, voisin toivoa, että jostain tupsahtaisi minulle täydellinen iho ilman näppyä, finnejä, epäpuhtauksia tai hormoniaknea. Harmi vaan sellaisia toiveita ei ole, joten asian kanssa on pitänyt oppia elämään ja miettiä, miten ihon saa pidettyä (mahdollisimman) hyvässä kunnossa.

Olen kirjoittanut aiheesta ennenkin blogissa. Miten saada akneiho kuntoon? sekä Epäpuhtaan ja hormonaalisesti oikuttelevan ihon hoidosta.

Oma tilanne ei ole sieltä pahimmasta päästä, posket eivät helota punaisenaan isoja aknefinnejä, mutta kyllä omat epäpuhtaudet on ihotautilääkärin kanssa luokiteltu menneinä vuosina aikuisiän akneksi. Itselläni ongelmakohtia ovat olleet yläselkä sekä nyt raskauden ja ihmetyksen jälkeen kaulafinnit, sellaiset syvällä ihon alla olevat paukamat, jotka ovat kipeitä ja pysyvät sitkeästi paikoillaan viikosta toiseen. Kuinka ärsyttävää! Miksi aikuisiässäkin pitää vielä saada harmaita hiuksia näinkin turhan asian kanssa?

Raskaus- ja imetysajan ihoni oli parhaassa kunnossa. Iho hehkui, vatsa kasvoi ja kasvoilla oli se kuuluisa raskausajan hehku. Ne on ne hormonit! Imetysaikana ihoni pysyi edelleen hyvänä korkeamman hormonitoiminnan ansiosta, vaikka herkuttelinkin enemmän ja Fazerin sinistä kului raita jos toinenkin aina silloin tällöin. Ruokavaliolla ei ollut raskausaikana ja imetysaikana vaikutusta ihon kuntoon. Naishormonit pitivät huolen siitä, että iho hehkui.

Imetyksen loputtua huomasin ihon kunnossa muutoksen. Noin kuukauden aikana näppyä ja finnejä tuli lisää ja parhaillaan ollaan samassa tilanteessa. Olen siis hyvin varma siitä, että omalla kohdallani finnit ovat hormonaalisen vaihtelun tulosta. En aio silti luovuttaa asian kanssa, vaan uskon, että asia on mahdollista korjata puhtaalla ruokavaliolla, hyvällä hoidolla ja ajan kulumisella. Suurimmaksi painopisteeksi tällä kertaa laitan kuitenkin ruokavalion.

Olen menossa huomenna Saran luo kasvohoitoon. Sara on luottokasvohoitajani, jonka hoidoissa on aina yhtä rentouttavaa käydä. Fiilis on niin euforinen ja samalla saan Saralta myös tsemppiä siihen, että paremman ihon saavuttamiseksi on paljon tehtävissä. Tälläkin kertaa aion kasvohoidon lisäksi puhua ruokavalion ja ihonhoitotuotteiden merkityksestä. Antibiottikuureihin en ole nimittäin valmis kajoamaan, vaan luotan asian korjaantuvan muilla keinoilla. Ainakin aluksi haluan niin uskoa.

Sara on nähnyt paljon asiakkaita, joiden akneiho on lähtenyt parantumaan ruokavaliomuutosten jälkeen. Blogissaan Sara on käsitellyt näitä aiheita todella hyvin ja esimerkiksi tämä kohta kuvaa omaa tilannettani aika hyvin:

Tässä kirjoituksessani keskityn kuitenkin sokerin vaikutuksiin hormonaalisen aknen näkökulmasta, sillä leijonanosa omasta asiakaskunnastani koostuu 25-30 vuotiaista naisista, jotka  kamppailevat tai ovat ensimmäistä hoitoaikaa varatessaan kamppailleet aikuisiällä puhjenneen aknen kanssa. Näistä naisista lähestulkoon jokainen kärsii hormonaalista aknesta, takanaan hyvin toistensa kaltainen tarina: useamman vuoden käytössä ollut hormonaalinen ehkäisy on hiljattain lopetettu ja sen jälkimainingeissa on puhjennut akne, jonka seurauksena moni on syönyt ihotautilääkäriltä saadun pitkän antibioottikuurin tai useitakin.”

”Lähes jokainen nainen huomaa ihossaan muutoksia jo pelkästään yhden hormonikierron aikana. Iho on yleensä parhaimmillaan ja hehkuvimmillaan kierron puolivälissä, jolloin estrogeenitasot ovat korkeimmillaan. Kierron lopussa estrogeenitasot romahtavat ja tällöin on yleensä se hetki kun kasvojen iholle ilmestyy vähintään se yksin kipeä hormonifinni vaikka muuten ei näppyihin olisi taipumusta ollenkaan. Ymmärtääkseni saman tyyppinen ilmiö tapahtuu hormonaalisen ehkäisyn lopettamisen myötä kun kroppa ei enää saakkaan kuukausittaista tasaista hormoniannosta pillereistä ja hormonitasapaino muuttuu laskeneen estrogeenitason myötä. Kun naisen kehossa ei ole tarpeeksi estrogeenia tasapainottamaan testosteronin määrää, ihon talirauhaset aktivoituvat ja alkavat tuottaa aiempaa enemmän  talia. Näiden hormonaalisten muutosten ja lisääntyneen talintuotannon myötä iho on alttiimpi alusta aknelle. Yksinään ihon muuttuminen öljyisemmäksi ei kuitenkaan aknea aiheuta, vaan tarvitaan myös muita tekijöitä, kuten edellä on mainittu. Tässä kohtaa astuvat mukaan mm. sokeri ja muut nopeasti verensokeria ja insuliinitasoja nostavat hiilihydraatit.”

Ruokavalion ja hormonitoiminnan välistä syy-seuraus yhteyttä kuin myös merkitystään ihon hyvinvoinnissa ei läheskään aina tiedosteta, ymmärretä tai uskota. Vaikka ihon kanssa olisi paljonkin ongelmia, on harva silti välittömästi valmis käärimään hihansa ja testaamaan tietyistä ruoka-aineista luopumista edes hetkellisen eliminaatiodieetin verran.”

Saan kaulan alueen ongelmakohdat hyvin meikillä piiloon, eikä omista blogikuvistani varmaankaan koskaan huomaa, että minulla olisi sen ihmeemmin mitään ongelmia ihossa. Jokainen, joka aikuisiän aknesta ja finnipaukamista kärsii, voi kuitenkin helposti samaistua siihen ärsyttävään tunteeseen, jota kipeät finnit aiheuttavat ja minkälaista vaivaa niiden peittäminen aiheuttaa. Olen vuosien ajan kokeillut jos jonkinlaista; antibiottikuuria, erilaisia hoitotuotteita ja vähän ruokavaliomuutoksiakin. Tällä kertaa aion kääriä kunnolla hihat ja kokeilla ruokavaliomuutoksia hieman suuremmalla kädellä. Tähän mennessä olen ollut viikon ilman sokeria, lisännyt kasviksia ruokavaliooni, yrittänyt juoda riittävästi sekä korvannut osan lihatuotteista kasvikunnan vaihtoehdoilla. Herkkuihin en ole koskenut, vaan tulehdusta ruokkivan sokerin pidän minimissä.

Ihon parantumiselle on annettava aikaa, seuraavan kuukauden tai kaksi aion syödä akneiholle suotuisella tavalla. Katsotaan sen jälkeen miten ihmiskoe on toiminut ja missä mennään kuukauden tai parin päästä. Kerron myös lisää kasvohoidosta, jonka Sara minulle huomenna tekee uusilla tuotteilla. Näillä konstein kohti hekuvaa ihoa, maybe some day! 🙂

Ihanaa sateista tiistaita kaikille! Jakakaa ihmeessä vinkit hehkuvaan ihoon ja onko siellä ruudun takana muita, jotka ovat kokeilleet ruokavaliomuutoksia ihonhoitoon? Millaisia tuloksia olette saaneet? Ja ovatko muut naiset huomanneet raskaudella ja imetyksellä olleen suotuisia vaikutuksia ihoon? Tai hormonaalisella ehkäisyllä ja muutoksilla sen kanssa?

-Hilla

 

Epäpuhtaan ja hormonaalisesti oikuttelevan ihon hoidosta

Yhteistyössä kauneushoitola Sara H. kanssa.

Jostain syystä viime aikoina epäpuhtaan ihon ongelmat, hormonaaliset epätasapainot, niistä aiheutuvat ihon tukkeumat ja aikuisiän akne ovat olleet ystäväpiirissäni ja blogeissakin puheenaiheena – tuntuu että meistä naisista aika moni kärsii tänä päivänä näistä päänvaivoista. Epäpuhtaan ja hormonaalisesti oikuttelevan ihon hoitoon olen itse löytänyt apua muutamista asioista, jotka ajattelin jakaa myös teille – kaikille niille, jotka samojen asioiden kanssa painiskelette.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

yonka-paris-ihonhoito-sara-h2

Noin vuosi sitten ihoni meni hormonaalisten muutosten takia lyhyessä ajassa minun mittapuullani huonoon kuntoon. Muutamassa viikossa epäpuhtaudet lisääntyivät kasvoillani silminnähden ja ihoni meni sellaiseen kuntoon, että meinasi vetää mielenkin matalaksi. Ihotautilääkäri lopulta totesi kysymyksessä olevan aikuisiän aknen, josta kirjoittelin blogiin vuoden vaihteessa. Kun on nuoruusiän tottunut hyvään ihoon, on se aika iso kolaus kun iho meneekin yht’äkkiä selvästi huonommaksi – vaikka mitä tekisi.

Viime kevät menikin sitten ihoa hoitaessa ja näppyjen kanssa selvitessä. Töissä verhosin epäpuhtaan ihon meikkivoiteella ja kotona hoidin ihoa välillä varmaan liikaakin. Kokeilin muutoksia ruokavaliossa ja kävin erilaisissa kasvohoidoissa. Söin lisäravinteita ja käytin rahaa erilaisiin tuotteisiin. Kaikenlaista tuli testattua. Paremmalla ja huonommalla menestyksellä.

Hyviksi havaittuja ja tehokkaita ihonhoitovinkkejä hormonaalisesti oikuttelevalle iholle on onneksi olemassa ja ajattelin tässä postauksessa jakaa omat parhaat vinkkini. Jos siis leuassasi, otsalla, poskissa tai suun ympärillä iho tuntuu elävän ihan omaa elämäänsä (tukkeutumat, näppylät, epämääräinen röhelö, joskus kipeäkin sellainen), on ongelma hyvin todennäköisesti hormonaalista. Minulla asia oli juuri näin. Teini-iässä epäpuhtauksia oli silloin tällöin kasvojen t-alueella, mutta hormonaaliset epäpuhtaudet ilmestyivät juurikin ennen niin pehmeisiin poskiini ja suun ympärille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vinkkini hormonaalisen aknen hoitoon

Aika. Ihon paraneminen vaatii aikaa, eikä mikään tapahdu yhdessä yössä. Vaikka epäpuhtaudet ja finnit ilmestyisivätkin lyhyessä ajassa, kannattaa varautua, että muutos kohti parempaa tasapainoa vie oman aikana. Kun tämän asian hyväksyy, on näppyjen kanssa helpompaa olla ja selvitä.

Älä ylihoida ihoasi. Tämä oli omalla kohdallani virhe – hoidin ihoani nimittäin liikaa. Liian vahvoilla tuotteilla ja liian usein. Kuorintaa, puristelua, mitä näitä nyt on. Iho kuitenkin tarvitsee suojakseen oman luontaisen bakteerikantansa ja rasvaisuuden, joita ei tulisi ylihoitaen poistaa ihon pinnalta. Helposti siinä alkujärkytyksessä kokeilee kaikenlaista ja lopputulos voikin olla entistä huonompi iho liian rajujen hoitotuotteiden tai ihon jynssäämisen seurauksena. Maltti on siis valttia ihon hoidossakin.

Ruokavalion tutkiminen ja puhdistaminen. Hormonaaliset iho-ongelmat eivät useinkaan johdu ruokavaliosta, mutta oikeanlaisella ravinnolla voi silti tukea ihon paranemista. Näin ainakin itse uskon. Kun iho oli viime vuonna pahimmillaan, jätin kokonaan sokerit ruokavaliostani, kosmetologini vinkistä. Sokeri on aknebakteereille polttoainetta ja antaa vain lisää bensaa liekkeihin. Kuukauden verran kokeilin myös maidotonta ja viljatonta ruokavaliota, mutta en huomannut niillä asioilla vaikutusta ihooni, joten palasin takaisin kaikkiruokaiseen ruokavaliooni, johon kuuluu niin maustamaton jugurtti kuin pasta-ateriat. Sokerin kulutusta sen sijaan kannataa miettiä, jos iho kukkii.

Kosmetologin ja ammattilaisen apu. Olen tämän vuoden aikana käynyt tasaisin väliajoin erilaisissa kasvohoidoissa ja kosmetologin luona hoidattamassa ihoani. Lisäksi ihotautilääkäri antoi minulle yhden antibiottikuurin, mutta siitä ei ollut kovinkaan paljon apua. Näin jälkikäteen on helppo jossitella, mutta jättäisin antibiottikuurit ottamatta ja koittaisin ensin hoitaa ihoani luonnonmukaisin keinon. Ja muistuttaisin itseäni kärsivällisyydestä. Esimerkiksi kirkastava hedelmähappokuorinta -hoito sopii mainiosti epäpuhtaalle aikuisiholle. Hoidon jälkeen iho tosissaan hehkuu ja tuntuu kosteutetulta.

Oikeat hoitotuotteet omalle iholle. Ihonhoitotuotteet kannattaa valita oman ihon mukaan. Iholaatuja on erilaisia, kuten myös hoitotuotteita. Toisilla pintakuiva, toisilla rasvainen, toisilla epäpuhdas, mutta silti kuiva, jollain sekaiho. Nämä asiat on helppo ottaa huomioon, kun valitsee omat ihonhoitotuotteet osaavan kosmetologin kanssa. Kosmetologi Sara H. on hoitojen ohella tutustunut ihooni ja osannut sitä kautta valita iholleni parhaiten sopivat tuotteet. Tällä hetkellä käytössäni ovat ranskalaisen Yon-Ka-sarjan luonnonmukaiset tuotteet. Tässä seuraavaksi alla yksityiskohtaiset tiedot tuotteista sekä Saran perustelut, miksi hän on valinnut juuri nämä tuotteet minun kotihoitotuotteiksi.

Gel Nettoyant – puhdistusgeeli, 200 ml

Hellävarainen puhdistusgeeli kaikille ihotyypeille. Samettisen vaahdon muodostava geeli poistaa tehokkaasti vesiliukoisen silmä- ja kasvomeikin ihoa kuivattamatta. Sisältää muun muassa ihoa pehmentävää iiristä ja punalevää sekä,virkistäviä eteerisiä öljyjä mm. laventeli, kurjenpolvi ja litsi.

”Valitsin tämän tuotteen sinulle, jotta voit huoletta käyttää meikkiä ja puhdistaa kasvot tehokkaasti mutta hellävaraisesti ennen hoitotuotteiden levittämistä. Tuote ei ole liian pesevä eikä kuivata ihoa. Ihanan raikas geeli puhdistaa ja tasapainottaa myös epäpuhtauksiin taipuvaa ihoa. 95% raaka-aineista luonnollista alkuperää.”

Lotion Yon-Ka PS -hoitosuihke 200 ml

Fytoaromaattinen hoitosuihke kuivalle iholle. Kosteuttaa, virkistää, tasapainottaa ja rauhoittaa. Sisältää Yon-Ka sydämen (laventeli, kurjenpolvi, rosmariini, sypressi ja timjami) eteeristen öljyjen lisäksi kosteuttavaa kasviperäistä glyseriiniä. Suihkutellaan reilusti puhtaille kasvoille ja imeytetään kevyesti sormin sivelemällä ennen hoitovoiteen levitystä. Must have Yon-Ka tuote ja kaikkien asiakkaideni suosikki! 99% raaka-aineista luonnollista alkuperää.

”Valitsin tämän tuotteen sinulle, koska hoitonesteellä on tärkeä rooli ihon kosteuttajana. Lisäksi se auttaa hoitovoiteita imeytymään paremmin kun levität ne ennen kuin hoitoneste on täysin imeytynyt. Tällöin pienempi määrä voidetta riittää.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yon-Ka Serum 15 ml

Vitamiinipitoinen uudistava ja heleyttävä öljyseerumi ehkäisee ihon kuivumista, ravitsee ja suojaa vapailta happiradikaaleilta. 99% raaka-aineista luonnollista alkuperää.

”Valitsin tämän tehotiivisteen sinulle, sillä se auttaa ihoa uudistumaan ja sopii hyvin käytettäväksi esim. aknen jälkeen kun iho kaipaa erityisen uudistavaa tehotiivistettä.”

Hydra Nro 1 Creme -kasvorasva 50 ml

Super kosteuttava ja korjaava voide kuivalle ja herkälle iholle. Erittäin miellyttävä ja hyvin imeytyvä koostumus kosteuttaa ihoa pitkäkestoisesti. Kosteuttavina ainesosina mm. alo vera, kasviperäinen glyseriini ja hyaluronihappo. Viinirypäleensiemenöljy, hasselpähkinäöljy ja voipuun voi korjaavat ihoa. Ruusun, kamomillan, jasmiinin ja Yon-Ka sydämen eteeriset öljyt tasapainottavat ja rauhoittavat ihoa. 95% raaka-aineista luonnollista alkuperää.

”Valitsin voiteen sinulle koska se on niin ihanan tehokosteuttava ja pitää huolta ihon kosteustasapainosta myös kylmempien ilmojen saapuessa. Riittävän kosteuttavat tuotteet ovat hyvinvoivan, kauniin ja kuulaan ihon tärkein juttu.”

Gommage 305 -rakeeton kuorintavoide 50 ml

Hellävarainen rakeeton, kasviperäinen kuorinta joka puhdistaa, kuorii, kosteuttaa, kirkastaa ja tasapainottaa. Ihanan raikas tuoksu limetin ja borneolin eteerisistä öljyistä. Must have Yon-Ka tuote! Kirkastaa, heleyttää ja tasoittaa ihon sävyä välittömästi.94% raaka-aineista luonnollista alkuperää.

”Valitsin tuotteen sinulle käytettäväksi 1-3 kertaa viikossa, sillä se kirkastaa ja puhdistaa sekä kuorii hellävaraisesti, jolloin myös hoitouotteett pääsevät imeytymään paremmin. Levitä puhtaille ja kuivalle kasvoille noin teelusikallinen gommagea ja sivele kevyesti,  kunnes se alkaa hieman kuivahtaa ja rullaantua iholta hipsuina. Jatka kevyttä sivelyä kunnes tuotetta ei enää irtoa. Jos iho tuntuu imaisevan kaiken, levitä uusi ohuempi kerros. ”Hipsuttelun” jälkeen pyyhi kevyesti hoitonesteellä kosteutetulla vanulla/suihkuta hoitoneste ja imeytä loput ihoon sivelemällä. Kuorinta sopii myös huulille ja silmänympärysiholle.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaikki Yon-Kan tuotteet ovat ns. fytoaromaattisia eli pohjautuvat kasvien osiin ja eteerisiin öljyihin. Sarjan kehittäjät ovat olleet aromaterapian uranuurtajia Ranskassa. Yon-Kan laboratoriot ja tehdas sijaitsevat Pariisissa, jossa kaikki tuotteiden kehityksestä valmistukseen tapahtuu.

Siinä oli siis omat vinkkini selviytymään hormonaalisesti oikuttelevan epäpuhtaan ihon kanssa. Fiilis voi aika ajoin olla hyvinkin turhautunut, mutta oikeanlaisella hoidolla ja tuotteilla on todellakin merkitystä – niin olen itse kokenut. Tällä hetkellä ihoni voi paremmin kuin pitkiin aikoihin ja olen siitä tosi iloinen ja onnellinen. Kasvojen iho on kuitenkin sellainen asia, jota katsoo päivittäin peilistä ja muistuttaa olemassa olostaan. Myös meikkaaminen on ihan erilaista, kun meikin saa tehdä puhtaalle ja hyvinvoivalle iholle. <3

yonka-paris-ihonhoito-sara-h1

Jos sinua kiinnostavat Yon-Ka -tuotteet, niin niitä on mahdollista käydä ostamassa Saran kauneushoitolasta torstaisin shoppailutunnin aikana 18:30-19:30 Helsingin Kruununhaassa. Sara muutenkin neuvoo mielellään ihonhoitoon liittyen ja osaa antaa neuvoa oikeanlaisten tuotteiden valintaan juuri sinun ihollesi.

Kauneushoitola Sara H.

Mariankatu 26 (Kruununhaka)
00170 Helsinki
[email protected]
+358505950145

Energistä uutta viikkoa! <3

-Hilla

 

 

Rentouttava kasvohoito

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen ottanut neuvosta vaarin ja nauttinut nyt äitiyslomalla tästä omasta ajasta, jota minulla (vielä) on yllin kyllin. Tehnyt pitkiä rauhallisia kävelylenkkejä, kierrellyt kaupungilla, lukenut kirjoja, nähnyt ystäviä, käynyt kahvilassa ja kirjastossa, siivonnut kotia, nukkunut päiväunia, tehnyt hyvää ruokaa ja ollut vain. Sen lisäksi olen panostanut myös hyvään oloon sekä kehonhuoltoon ja rentoutumiseen. Muutama viikko sitten hieroja kävi täällä kotona hieromassa minua ja viime viikon perjantaina kävin ihanassa kauneushoidossa Saran luona. Siitä ajattelinkin nyt kertoa teille vähän enemmän, sillä hoito oli super rentouttava.

Kauneushoitola Sara H. tarjoaa laadukkaan yksilöllistä hoitoa Helsingin keskustassa, Kruununhaassa, Mariankadulla. Jo hoitolan rauhallinen tunnelma ja seesteinen sisutus saa sykkeen laskemaan ja olon mukavaksi. Itsekin esteetikkona ja kauniiden asioiden ystävänä osaan arvostaa kaunista miljöötä ja sen luomaa tunnelmaa. Kauniit vaalean ja harmaan sävyt miellyttävät myös omaa sisustussilmääni – hoitola on siis aivan ihana. 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaihdoimme ennen hoitoa hetken kuulumisiamme Saran kanssa sekä kävimme läpi myös, mitä iholleni kuuluu. Raskaus ja hormonit saavat joidenkin naisten ihon hehkumaan ennennäkemättömällä tavalla, mutta minua raskaus ei ole ihon osalta kohdellut ihan niin hyvin, vaikkakin olen kasvojeni kuntoon nyt jo hyvin tyytyväinen ja epäpuhtaudet ovat huomattavasti vähentyneet viimeisten kuukausien aikana. Viime syksynä hormonaaliset muutokset saivat kasvoilleni puhkeamaan lievän aikuisiän aknen, mutta hyvällä hoidolla ja ajan kulumisella siitäkin on selvitty ja tilanne alkaa olla aika hyvä. Kasvohoidossa käyminen on ihon hoitamisen lisäksi minulle myös omaa aikaa ja ihana hetki vain olla ja rentoutua. Rakastan kosketusta ja siksi varmaan kaikki vartalohoidot ja kauneushoidot ovat mielestäni niiiin ihania.

Kun olimme jutelleet kuulumiset ja kartoittaneet ihoni tämän hetken tilanteen, kävin pitkäkseni hoitopöydälle, jonka jälkeen Sara aloitti tekemään kasvohoitoa minulle. Saran hoidoissa saa todellakin rentoutua, sillä olimme hiljaa koko hoidon ajan. Arvostan hiljaisuutta todella paljon. Itse tykkään enemmän olla hiljaa kasvohoidon aikana, ja olen kokenut joskus jopa ärsyttäväksi, jos hieroja tai hoitaja on koko hoidon ajan kysellyt minulta jotain tai pitänyt keskustelua yllä. Tiedän, voisihan siitä sanoa, mutta en välttämättä kehtaa. Me ihmiset olemme erilaisia, mutta itse koen nauttivani hoidosta paljon enemmän, jos saan olla hiljaa – parhaimmassa tapauksessa unen rajamailla tuntien vain ihanat tuoksut, kosketuksen ja kehon rentoutumisen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saran hoitolassa on käytössä ranskalainen, luonnonmukainen ja aromaattinen Yon-Ka-hoitosarja. Aromaattiset tuoksut lisäävät hoitoon kokonaisvaltaisuutta, kun hieronnan, kosketuksen ja rentoutumisen lisäksi saa nauttia myös vaihtuvista aromaattisista tuoksuista hoidon aikana. Aromaattisten öljyjen tuoksut ovat huumaavia. Eivätkä tuoksut ole mielestäni ollenkaan liian voimakkaita, sillä eteeriset öljyt ovat luonnonmukaisia. Yon-Ka-sarjan sydämen muodostaa ainutlaatuinen viiden eteerisen öljyn yhdistelmä. Sara myös kertoi, että Yon-Ka on edelleen ranskalainen perheyritys, mikä oli mielestäni aika mukava tieto. Hyödyntäen yli puolivuosisataista kokemustaan hoitotuotteista Yon-Ka uuttaa eteeristen öljyjen, kasviuutteiden ja merellisten ainesosien hyvää tekevät ominaisuudet tuotteisiinsa.

Sara valitsi minulle tällä kertaa hoidoksi kirkastavan hedelmähappohoidon, joka kevyesti kuorii ja pudistaa ihon, jättäen sen kirkkaaksi ja heleäksi. Hoitoon kuului puhdistuksen, kuorinnan, hedelmähappo-käsittelyn ja naamion lisäksi myös kasvojen, dekolteen ja hartia-alueen hieronta. Voitte vaan kuvitella minut pallomahani kanssa hoitopöydälle makaamaan lämpimän viltin alle – tuleva mamma nautti täysin siemauksin! Hyvä etten ihan nukahtanut. hehee. Ja hyvin vielä pystyin makaamaan selälläni vatsan kanssa koko hoidon ajan. Hoitopöytää oli toki hieman nostettu yläpäästä, joten se varmasti auttoi asiaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoitoa voinen siis kuvailla sanoilla kokonaisvaltainen, rentouttava ja aromaattinen – jos tuntuu, että arjen kiireiden keskellä haluat ottaa hetken omaa aikaa ja rentoutua, niin suosittelen todella Saran osaavia käsiä ja lämmintä hoitolan tunnelmaa. Siellä varmasti koet olosi tervetulleeksi. Olin varannut hoidon ihan tarkoituksella perjantai-iltapäivälle, koska se oli ihana tapa aloittaa viikonloppu. Hoidon jälkeen oloni oli hyvinkin raukea ja rentoutunut. Huomasin myös, että aineenvaihdunta lähti jylläämään, koska sain loppuillan käydä vessassa tiheämmin ja nesteitä join myös runsaasti koko illan. Teki siinä mielessä hyvää myös raskausturvotukselle, jota on tullut hieman käsiin ja jalkoihin. Uskon myös, että hyvä olon hormonit siirtyvät äidistä vauvaankin, joten samalla hoidettiin myös pientä ihmistä vatsan sisällä. <3

Valitsimme Saran kanssa minulle myös kotihoitotuotteet, joita testailen nyt jonkun aikaa ja kerron niistä sitten hieman myöhemmin lisää. Arjen luksusta on mielestäni kauniit ihonhoitotuotteet vessan pöydällä, niiden kanssa on ihana hoitaa aamupesut ja lopulta päättää päivä illalla puhtaaseen tunteeseen kasvoilla. Kesän aurinkojen jälkeen ja nyt syksyn ilmojen viiletessä omat kasvoni kaipaavat ainakin kosteutusta ja öljyjä. Niitä siis!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täältä voit seurata myös Saran ispiroivaa ja elämän makuista menoa Instagramin ja Facebookin kautta.

Iloista alkanutta viikkoa, muistakaahan hemmotella joskus itseänne. Se tekee niin hyvää!

-Hilla