Luonnollista kauneutta by Mia Höytö cosmetics

*Sisältää mainoslinkkejä

Ei tarvitse mennä merta edemmäksi kalaan, sillä meiltä kotosuomestakin löytyy kiinnostavia kosmetiikkasarjoja, joihin olen viime aikoina tutustunut. Mielestäni ne ansaitsevat sen. Mia Höytö Cosmetics on suomalainen Ecocert-sertifikaatin saanut luksusluomukosmetiikkamerkki, jonka takaa löytyy nainen nimeltä Mia Höytö.

Mian tarina on mahtava. Ihailen rohkeita naisia, jotka ovat uskaltaneet uskoa itseensä ja lähteneet toteuttamaan jotain omaa. Sitä oma intohimoaan. Niin teki Mia halutessaan valmistaa suomalaisen luomukosmetiikkasarjan etsittyään vuosikaudet sopivaa sarjaa ihonhoitoon. Koska sellaista ei löytänyt, päätti Mia luoda sen itse.

Mia valmistui kampaajaksi vuosituhannen alussa, jonka jälkeen opiskeli yhteiskuntatieteitä yliopistossa. Kauneusmaailma kiehtoi ja vei lopulta voiton. Myöhemmin hän on opiskellut kasvohoitoja englantilaisessa kosmetologikoulussa. Tuotteiden taustalla on siis vuosien työ ja kiinnostus kosmetiikka kohtaan, ennen kuin yhtään tuotetta oli edes olemassa.

Mialle kauneus on muutoinkin tärkeä asia. Hän haluaa varjella ja luoda kauneutta ympärilleen esimerkiksi valitsemalla kotiin kauniita kukkia ja harkittuja esineitä. Kauneus luo hänen mukaansa harmoniaa, tuo iloa jokaiseen päivään.

Mia Höytö Cosmetics tuotteet valmistetaan Helsingissä ja ne sisältävät tehoraaka-aineita skandinaaviasta. Sarjan tuotteet ovat tunnettuja niiden ihanista nimistä. Pääsin blogin kautta tekemään yhteistyötä tämän suomalaisen brändin kanssa ja olen nyt muutaman päivän testannut tuotteita:

Lumous seerumi

Lumouksen koostumus on täysin nestemäinen ja kirkas, ja kuvaus ’rich’ viittaakin seerumin rikkaaseen antioksidanttipitoisuuteen ei koostumukseen. Viileä seerumi antoi käytössä iholle raikkaan tunteen ja toi todellakin kosteutta kasvovoiteen alle. Koivunmahlauuutteeseen pohjautuva seerumi lupaa napakoittaa kasvojen ihoa ja kosteuttaa ihoa pitkäkestoisesti.

Unelma syväkosteuttava kasvovoide

Täyteläinen tehokosteuttava voide sopii sekä päivä- että yökäyttöön. Voide sisältää tyrninmarjasiemenöljyä. Voiteessa oli luonnollinen, mutta ylellinen tuoksu, siksi sitä oli ihanaa levittää kasvoille iltapesun jälkeen. Unelma on mielestäni niin tuhtia tavaraa, että käyttäisin sitä vain öisin. Yön aikana se on toiminut oikein hyvin ja kosteuttanut ihoani mielestäni lupauksensa mukaan.

Valo silmänympärysvoide

Kevyt ja tuoksuton voide, joka suojaa herkkää silmänympärysihoa ennenaikaiselta vanhenemiselta ja kosteuttaa tehokkaasti. Voide tuo valoa katseelle. Voide tuntui melko raskaalta, mutta imeytyi siitä huolimatta hyvin ja oli mattapintainen. Tuoksuttomuus oli hyvä asia silmän lähellä. Normaalisti minulla ei ole vielä käytössä silmänympärysvoidetta, mutta kuulemma sellaistakin kannattaisi jossain vaiheessa alkaa käyttää.

Silkki vartalovoide

Orgaaninen sheavoi kosteuttaa ja pehmentää ihoa tehokkaasti. Sheavoi sisältää runsaasti A-vitamiinia, joka säilyttää ihon kosteustasapainon. Lisäksi se rauhoittaa auringon herkistämää ihoa tehokkaasti, joten tuote sopii hyvin siis kesäkäyttöön. Silkki vartalovoide antaa nimensä mukaisesti iholle ihastuttavan silkkipinnan. Tuoksu puhtaan raikas.

Instagramistani löytyy pian arvonta näihin tuotteisiin liittyen. Arvon kaksi tuotepakettia seuraajilleni. Käykäähän osallistumassa, jos kiinnostaa.

Aurinkoista torstaita!

-Hilla

*Tuotteet saatu testiin blogin kautta.

 

 

 

Luonnollisemmat valintani

*Sisältää mainoslinkkejä

*Kuvien tuotteet saatu testiin Sugar Helsingiltä.

Olen jo muutaman vuoden kiinnittänyt enemmän huomiota siihen, millaista kosmetiikkaa kulutan ja millaisia valintoja niiden suhteen teen. En ole asioiden osalta ehdoton, käytän edelleen tavallisiakin tuotteita, mutta uskon että pienilläkin eettisillä valinnoilla on merkitystä. Koen tärkeäksi seikaksi sen, että haluan laittaa esimerkiksi kasvoilleni sellaista voidetta, jonka raaka-ainelista sisältäisi luonnollisia ainesosia.

Tietoisuuttani näiden asioiden suhteen ovat lisänneet terveydelliset asiat, kestävämpi kuluttaminen ja ympäristöasiat sekä viimeisimpänä oman lapsen syntymä. Lapsen mukana on tullut entistä tärkeämmäksi se, että haluaisi ruuan, pesuaineiden ja vaatteiden materiaalien olevan mahdollisimman luonnonmukaisia. Tai ainakin yritän silloin tällöin valita ”parempia” vaihtoehtoja, jos mahdollisuus on tai löytäessäni hyviä tuotteita, jotka oikeasti totean toimiviksi.

Luonnonkosmetiikan suosiota on kasvattanut ympäristötietoisuuden lisääntyminen sekä luomutuotteiden lisääntyminen niin ruuissa kuin kosmetiikassa. Silti sanat luomu, luonnollinen, luonnonmukainen ja eettinen  saattavat sekoittaa monen päät, kun on kysymys luonnonmukaisista tuotteista.

Mikä on oikeasti luonnonmukaista? Miten voin luottaa, että tuote on aidosti luomua tai luonnollisesti tuotettua? Mikä eroa on termeillä luomu ja luonnonmukainen? Mitkä tuotteet vain käyttävät hyväkseen näitä termejä ja haluavat liittää brändiinsä luonnonmukaisuuden?

En voi sanoa olevani näiden termien paras asiantuntija, mutta jonkin verran olen aiheesta lukenut ja lisännyt omaa tietoisuuttani. Termejä käytetään välillä harhaanjohtavasti, mutta parhaiten  tuotteen laadusta kertovat sille myönnetyt sertifikaatit. Suomalaiset tuotteet saavat avainlipun, luonnonmukaiset tuotteet leiman luonnollisuudestaan. Luonnonmukaisille tuotteille on muutama erilainen sertifikaatti, jotka aika nopeasti oppii tuotteiden kyljestä bongaamaan.

Sertifioija eli tuotteen valmistajista riippumaton taho tarkastaa tuotteet valmistusaineiden ja -menetelmien osalta. Tuotteet, jotka täyttävät kriteerit saavat käyttöönsä sertifioijan myöntämän logon. Sertifikaatit ottavat kantaa raaka-aineiden lisäksi myös niiden käsittelyyn, valmistusmenetelmiin, tuotantolaitoksiin, valmistuksen ekologisuuteen ja pakkausten kierrätettävyyteen käytön jälkeen. Tarkastelussa on siis koko tuotteen elinkaari.

Lähtökohtaisesti luonnonkosmetiikka tarkoittaa kosmetiikkaa, jonka valmistukseen käytetyt raaka-aineet ovat mahdollisimman vähän haitallisia niin ihmiselle kuin luonnolle, jonka vuoksi tiettyjä kemikaaleja ei käytetä. Luonnonmukaisen kosmetiikan tuotteet ovat siis mahdollisimman luonnollisista raaka-aineista valmistettu ja ympäristöystävällisiä. Luonnonkosmetiikalla on tietenkin joitain heikkouksia, kuten esimerkiksi huonompi säilyvyys, koska vahvoja säilöntäaineita ei tuotteissa käytetä.

Olen viime kuukausien aikana saanut testailla erilaisia luonnonmukaisia tuotteita: kosmetiikkaa, vauvan ruokaa, pesuaineita ja meikkejä. Niiden joukosta on löytynyt omia suosikkeja, joita listaan tähän alle ja kerron syyni, miksi niistä pidän. On myös pari tuotetta, joita en ole vielä luonnonmukaisina todennut toimiviksi, nekin kerron lopuksi.

Attitude living -pyykinpesuaineet

Olen ainä pitänyt puhtaan, raikkaan pyykin tuoksusta. Plussaa annan hyvälle tuoksulle ja siksi en ole oikein koskaan välittänyt hajuttomista sensitive pyykinpesuaineista. Vauvan syntymän myötä oli kuitenkin luovuttava voimakkaimmista tuoksuista ja huomasin lisäksi, että tavalliset pesuaineet aiheuttivat vähän kuivuutta pienen jalkoihin. Siksi nämä Attitude-pesuaineet ovat erityisen mieluinen kokemus: hyvä tuoksu, sensitiivisyys ja luonnollisuus samassa paketissa. Vauvaperheelliseltä tämä saa ainakin suosituksen.

Attitude pyykinpesuaine (Citrus Zest) on luonnollinen, ekologinen ja biohajoava pyykinpesuaine. Tuoksut ovat lähtöisin aidoista eteerisistä öljyistä. Riippumattomassa laboratoriossa testatut Attitude-tuotteet ovat luonnollisia perustuen mineraali- ja kasvispohjaisiin lähteisiin. Attitude pyrkii myös säästämään ympäristöä minimoimalla ympäristövaikutukset raaka-aineiden hankinnassa. Tuote on vegaaninen.

Wild Nutrition FOOD-GROWN® -lisäravinteet

Jo raskausaikana käytin muutamia lisäravinteita, joita neuvolastakin suositeltiin. Raskausajan jälkeen imettäessä kehosta poistuu valtava määrä vitamiineja ja kivennäisaineita maidon mukana ja siksi ravintorikkaan ruuan lisäksi olen ottanut muutamia lisäravinteita takaamaan riittäävän ravintoainetarpeeni. Haluan olla kuitenkin varma, että tuotteet, joita käytän ovat puhtaita ja mahdollisimman luonnollisia. Wild Nutrition FOOD-GROWN® Pregnancy on luonnonmukainen ravintolisä, jonka ravintoaineet ovat kapselissa helposti imeytyvässä muodossa.

Ella’s Kitchen lasten luomuruuat

Teen suurimman osan soseista, varsinkin ruokasoseista, vauvallemme itse, mutta osaan arvostaa laadukkaita valmiita vauvanruokia, joita voi ottaa valmiina mukaan tai napata kaupasta kärryyn helppouden takia. Meidän pieni tykkää mahdottoman paljon näistä luomuhedelmä- ja marjasoseista sekä smoothieista, joita voi syödä vaikka ulkona vaunuissa kun nälkä yllättää. Puristettava pakkaus on erityisen kätevä.

Ella’s Kitchen on Ellan isän, Paulin, perustama yritys. Paul haluaa, että kaikilla hänen sukupolvensa lapsilla tulisi olla mahdollisuus syödä parempaa ruokaa ja huomata, että terveellinen ruoka voi olla hauskaa, maistuvaa ja siistiä. Jaan tämän ajatuksen!

Sophie La Girafe -kosmetiikkasarja pienille

Sophie La Girafe -sarjan tuotteet tuoksuvat hyviltä ja niillä on ihana hoitaa vauvaa. Moni sarja on saanut alkunsa vanhempien halusta tehdä omille lapsilleen parempia ja puhtaampia tuotteita. Niin myös tämä kirahveistaan tunnettu tuote. Hoitoöljy on oma lempparini, joka soveltuu erinomaisesti vauvahierontaan ja kuivaa ihoa kosteuttamaan.  Vartaloöljy toimii myös aikuisen herkälle iholle, testattu on. 😉

Algamaris Kids aurinkovoide

Viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä mainitsen vielä tulevaa kesää ja aurinkoa silmällä pitäen Algamaris sarjan aurinkovoiteet, joiden suojausteho koostuu täysin luonnollisista mineraalifilttereistä.  Voide antaa korkean suojan (SK 50) sekä UVA- että UVB-säteiltä. Voide sisältää kosteuttavaa kaakaovoita, joka ravitsee ja kosteuttaa lapsen ihoa. Itse en ole tätä vielä päässyt kuin kerran kevätauringossa testaamaan tätä, eikä tämä Suomen toukokuun lumisade ole paras testiympäristö, mutta meidän perheen kesätuote tämä tulee silti olemaan. Auringolta kannattaa suojautua, eritoten vauvojen.

Mitkä tuotteet ovat vielä minulta löytämättä? Lupasin aikaisemmin, että kerron myös ne tuotteet, joihin en ole ollut tyytyväinen luonnonmukaisina. Toinen on deodorantti ja toinen on ripsiväri. Mikään (tähän mennessä) testaamani dödö ei ole saanut pidettyä hien hajua poissa siten, että kehtaisin lähteä kotia kauemmaksi luomudödöt kainalossa – ainakaan koko päiväksi, puhumattakaan treeneistä, joissa hikoilen kuin mikäkin. Tiedostan, että monien tavallisten dödöjen sisältämä alumiini ei ole imeytyessään hyväksi kainaloille ja kehollemme. Ne silti pitävät hien poissa ja puhtaan tunteen minulla, mikä tässä kohtaa ratkaisee.

Myöskään ripsiväriä en ole löytänyt luonnollisena yhtä hyvää kuin nykyinen, jota olen käyttänyt jo monen vuoden ajan. Moni luonnonmukainen ripsari paakkuuntuu, rapisee pois tai sitten tuntuu liian laihalta ja näkymättömältä. Otan mielelläni suosituksia vastaan, jos sinulla on vinkata hyviä kokemuksia näiden osalta! 🙂

Muutenkin kokemuksia luonnollisen kosmetiikan ja tuotteiden käytöstä kuulen mielelläni kommenttiboksissa. Vinkkejä, suosituksia, käyttökokemuksia tai vaikka kritiikkiäkin. Ihanaa päivää sinulle!

-Hilla

Kun iho herää talviunilta

*Kasvohoito yhteistyössä Sara H:n kanssa / Yon-Ka tuote saatu blogin kautta

Ihoni on pitkästä aikaa todella hyvässä kunnossa. Tässä menneen parin vuoden aikana on ehtinyt olla jos jonkinlaista ala- ja ylämäkeä kasvojen ihon kanssa. Ennen raskautta oli aikuisiän aknea, sen jälkeen hormoninäppyä enemmän tai vähemmän, synnytyksen lähestyessä tuli tummia pigmenttimuutoksia. Nyt imetystä on kestänyt 5 kuukautta, unet ovat meillä kaikilla parantuneet, elämä jokseenkin tasoittunut, ja sen näkee myös kasvoista. Mukava näin kevään korvilla saada iho parempaan kuntoon.

Löysin viime vuonna somen kautta, itseasiassa Instagramista, Saran kauneushoitolan. Etsiskelin luonnonmukaista hoitolaa, joka tekisi hoidot luonnollisilla aineilla. Ja tietenkin etsin myös esteettisesti kaunista kauneushoitolaa, hyvää sijaintia ja mukavaa kosmetologia, jonka hoitopöydällä olisi ihana käydä aika ajoin rentoutumassa ja hoitamassa samalla kasvojen ihoa. Onnekseni löysin Saran, joka tekee työtään intohimolla ja osaavilla käsillä. Hänen luonaan on aina yhtä mukava käydä, palaan kotiin aina kauneusjutuista ja ihonhoidosta inspiroituneena.

Olen käynyt hoitolassa muun muassa syväpuhdistavassa kasvohoidossa ja rentouttavassa öljykynttilä vartalohoidossa. Tällä kertaa Sara suositteli kasvoilleni puhdistavaa ja kirkastavaa Vital Defense -hoitoa. Vitamiinikasvohoito on kuulemma parhaimmillaan tähän aikaan vuodesta, kun iholta on hyvä putsata pois kuiva iho talven jäljiltä sekä kevään katupölyt. Hoitoon kuuluivat pari todella hurmaavan tuoksuista kuorintaa, jotka tosiaan kirkastivat ilmettä ja tekivät ihosta taas pehmeän. Vaikka kotihoitonakin teen itselleni viikottain kasvojen kuorintaa, niin kasvohoidossa saa tehokkaamman käsittelyn ja siksikin paremman lopputuloksen.

Hoidossa oma lempparini on tietenkin kasvo- ja hartiahieronta. Tälläkin kerralla olin siinä unen ja valveen rajamailla, samalla kuunnellen hoitolan rentouttavaa taustamusiikkia. Aah. Lopussa viilentävä kasvonaamio tuntui super hyvältä. Naamio toi sellaisen mukavan raikkaan tunteen iholle hoidon lopussa ja rauhoitti varmaan myös ihoani, joka helposti punoittaa hoidon jälkeen. Nämä pari kasvokuvaani on otettu heti hoidon jälkeen läheisessä Muumi-kahvilassa, joten lopputulos oli kyllä kuulas ja heleä. Eikä pahemmin punoittanut.

Saralla on hoitolassaan käytössä Yon-Ka-sarjan tuotteet, jotka ovat nyt olleet itselläni kotikäytössä jo reilun puoli vuotta. Sara valitsi minun iholle sopivat tuotteet: riittävän tehokas, mutta ei kuivattava pesuneste, viikottain käytettävä hellävarainen kuorintavoide, yöksi laitettava seerumi ja kosteuttava hoitovoide yö- ja päiväkäyttöön. Ihoni on oikeastaan sekaiho ja tarvitsee siksi riittävän täyteläisiä ja kosteuttavia hoitotuotteita. Olen saanut hyviä tuloksia näiden luonnonmukaisten hoitotuotteiden kanssa ja uskon jatkossakin pysyväni kosmetiikkatuotteissa, jotka sisältävät luonnollisia raaka-aineita. Mielellään tulevaisuudessa kokeilisin myös luonnonmukaisia shampoita sekä deodorantteja.

Myös luonnonkosmetiikka on alkanut kiinnostaa minua yhä enemmän ja enemmän. Jotenkin musta tuntuu, että luonnonkosmetiikka ja luonnolliset meikit eivät pysyisi kasvoilla yhtä hyvin kuin tavalliset meikit, mutta olen tämän ajatuksen kanssa varmasti vähän vanhanaikainen. Sara kertoi näistä Kjaer Weissin meikeistä, joilla hän asiakkaitaankin meikkaa. Ovat kuulemma laadukkaita ja sisältävät iholle suotuisia ainesosia. Pikkuhiljaa olen siis minäkin siirtymässä luonnonkosmetiikkaan, jonka suosio on tainnut nousta huimaa vauhtia ihan vasta viimeisten vuosien aikana. Ja hyvä niin!

Tällä kertaa sain Saralta kotiin viemiseksi vielä pari uutta tuotetta. Alla olevassa kuvassa kevyempi voide kevääksi ja uusi Defense+ boosteri, tuotteet suojaavat ihoa näin keväällä ilmansaasteilta ja katupölyiltä, jotka aiheuttavat ihon ennenaikaista vanhenemista. Tuo boosteri sisältää öljyjä, joka ovat ihan must juttu iholleni.

Tässä on kaikenlaista tullut testattua, mutta omat parhaat vinkkini hyvään ihoon ovat riittävä veden juominen, hyvät ja kosteuttavat hoitotuotteet, ihon säännöllinen kuoriminen sekä makeiden herkkujen ja karkkien rajoittaminen vain viikonloppuun tai yhteen päivään viikossa. Jos makeahammasta alkaa kolottaa, niin teen vaikka hyvän smoothien mieluummin, joka sisältää myös vitamiineja ja hyödyllisiä ainesosia. Helpommin ehkä sanottu kuin tehty, mutta huomaan kyllä sokerilla olevan huonontava vaikutus kasvojeni ihoon.

Siskoni, joka on myös tyttäreni kummitäti, toimi hoitotätinä sillä aikaa kun minä kävin kasvohoidossa. Ennen vauvan syntymää kasvohoidossa käyminen oli tavallaan paljon helpompaa, kunhan varasi ajan ja meni. Nyt täytyy ottaa huomioon pieni ihminen ja hänen hoito, mutta uskon että rentouttava hoito kauneushoitolassa tekee myös jokaiselle äidille aika ajoin hyvää. Kun sen ajan varaa, niin sitten sitä tulee mentyä. Kaiken kiireen ja velvollisuuksien keskellä ei kannata unohtaa itseään. On taito osata hoitaa myös itseään ja pitää omasta hyvinvoinnista hyvää huolta. Kun itse jaksaa, voi myös lapsikin paremmin. Kevään äitienpäiväkin lähestyy, joten nyt vaan iseille, miehille ja poikaystäville vinkkaamaan hyvästä lahjavaihtoehdosta. Ite ainakin olisin onnesta soikeana, jos äitienpäivänä pääsisin vaikkapa hierontaan, kasvohoitoon tai valmiiseen ruokapöytään. 🙂

Sara halusi tarjota teille lukijoilleni taas huhtikuun ajan 10%:n tutustumisedun kasvohoitoihin ja hoidon yhteydessä tehtyihin Yon-Ka ostoksiin. Saran raikkaat uudistuneet nettisivut löytyvät täältä ja tiedustelut, ajanvaraukset ja kysymykset voi lähettää maililla Saralle osoitteeseen sara(at)sarah.fi. Yhteystiedot löytyvät täältä, myös sivujen kautta onnistuu yhteydenotto ja ajanvaraus.

Mukavaa tiistaita sinulle!

-Hilla