Kun iho herää talviunilta

*Kasvohoito yhteistyössä Sara H:n kanssa / Yon-Ka tuote saatu blogin kautta

Ihoni on pitkästä aikaa todella hyvässä kunnossa. Tässä menneen parin vuoden aikana on ehtinyt olla jos jonkinlaista ala- ja ylämäkeä kasvojen ihon kanssa. Ennen raskautta oli aikuisiän aknea, sen jälkeen hormoninäppyä enemmän tai vähemmän, synnytyksen lähestyessä tuli tummia pigmenttimuutoksia. Nyt imetystä on kestänyt 5 kuukautta, unet ovat meillä kaikilla parantuneet, elämä jokseenkin tasoittunut, ja sen näkee myös kasvoista. Mukava näin kevään korvilla saada iho parempaan kuntoon.

Löysin viime vuonna somen kautta, itseasiassa Instagramista, Saran kauneushoitolan. Etsiskelin luonnonmukaista hoitolaa, joka tekisi hoidot luonnollisilla aineilla. Ja tietenkin etsin myös esteettisesti kaunista kauneushoitolaa, hyvää sijaintia ja mukavaa kosmetologia, jonka hoitopöydällä olisi ihana käydä aika ajoin rentoutumassa ja hoitamassa samalla kasvojen ihoa. Onnekseni löysin Saran, joka tekee työtään intohimolla ja osaavilla käsillä. Hänen luonaan on aina yhtä mukava käydä, palaan kotiin aina kauneusjutuista ja ihonhoidosta inspiroituneena.

Olen käynyt hoitolassa muun muassa syväpuhdistavassa kasvohoidossa ja rentouttavassa öljykynttilä vartalohoidossa. Tällä kertaa Sara suositteli kasvoilleni puhdistavaa ja kirkastavaa Vital Defense -hoitoa. Vitamiinikasvohoito on kuulemma parhaimmillaan tähän aikaan vuodesta, kun iholta on hyvä putsata pois kuiva iho talven jäljiltä sekä kevään katupölyt. Hoitoon kuuluivat pari todella hurmaavan tuoksuista kuorintaa, jotka tosiaan kirkastivat ilmettä ja tekivät ihosta taas pehmeän. Vaikka kotihoitonakin teen itselleni viikottain kasvojen kuorintaa, niin kasvohoidossa saa tehokkaamman käsittelyn ja siksikin paremman lopputuloksen.

Hoidossa oma lempparini on tietenkin kasvo- ja hartiahieronta. Tälläkin kerralla olin siinä unen ja valveen rajamailla, samalla kuunnellen hoitolan rentouttavaa taustamusiikkia. Aah. Lopussa viilentävä kasvonaamio tuntui super hyvältä. Naamio toi sellaisen mukavan raikkaan tunteen iholle hoidon lopussa ja rauhoitti varmaan myös ihoani, joka helposti punoittaa hoidon jälkeen. Nämä pari kasvokuvaani on otettu heti hoidon jälkeen läheisessä Muumi-kahvilassa, joten lopputulos oli kyllä kuulas ja heleä. Eikä pahemmin punoittanut.

Saralla on hoitolassaan käytössä Yon-Ka-sarjan tuotteet, jotka ovat nyt olleet itselläni kotikäytössä jo reilun puoli vuotta. Sara valitsi minun iholle sopivat tuotteet: riittävän tehokas, mutta ei kuivattava pesuneste, viikottain käytettävä hellävarainen kuorintavoide, yöksi laitettava seerumi ja kosteuttava hoitovoide yö- ja päiväkäyttöön. Ihoni on oikeastaan sekaiho ja tarvitsee siksi riittävän täyteläisiä ja kosteuttavia hoitotuotteita. Olen saanut hyviä tuloksia näiden luonnonmukaisten hoitotuotteiden kanssa ja uskon jatkossakin pysyväni kosmetiikkatuotteissa, jotka sisältävät luonnollisia raaka-aineita. Mielellään tulevaisuudessa kokeilisin myös luonnonmukaisia shampoita sekä deodorantteja.

Myös luonnonkosmetiikka on alkanut kiinnostaa minua yhä enemmän ja enemmän. Jotenkin musta tuntuu, että luonnonkosmetiikka ja luonnolliset meikit eivät pysyisi kasvoilla yhtä hyvin kuin tavalliset meikit, mutta olen tämän ajatuksen kanssa varmasti vähän vanhanaikainen. Sara kertoi näistä Kjaer Weissin meikeistä, joilla hän asiakkaitaankin meikkaa. Ovat kuulemma laadukkaita ja sisältävät iholle suotuisia ainesosia. Pikkuhiljaa olen siis minäkin siirtymässä luonnonkosmetiikkaan, jonka suosio on tainnut nousta huimaa vauhtia ihan vasta viimeisten vuosien aikana. Ja hyvä niin!

Tällä kertaa sain Saralta kotiin viemiseksi vielä pari uutta tuotetta. Alla olevassa kuvassa kevyempi voide kevääksi ja uusi Defense+ boosteri, tuotteet suojaavat ihoa näin keväällä ilmansaasteilta ja katupölyiltä, jotka aiheuttavat ihon ennenaikaista vanhenemista. Tuo boosteri sisältää öljyjä, joka ovat ihan must juttu iholleni.

Tässä on kaikenlaista tullut testattua, mutta omat parhaat vinkkini hyvään ihoon ovat riittävä veden juominen, hyvät ja kosteuttavat hoitotuotteet, ihon säännöllinen kuoriminen sekä makeiden herkkujen ja karkkien rajoittaminen vain viikonloppuun tai yhteen päivään viikossa. Jos makeahammasta alkaa kolottaa, niin teen vaikka hyvän smoothien mieluummin, joka sisältää myös vitamiineja ja hyödyllisiä ainesosia. Helpommin ehkä sanottu kuin tehty, mutta huomaan kyllä sokerilla olevan huonontava vaikutus kasvojeni ihoon.

Siskoni, joka on myös tyttäreni kummitäti, toimi hoitotätinä sillä aikaa kun minä kävin kasvohoidossa. Ennen vauvan syntymää kasvohoidossa käyminen oli tavallaan paljon helpompaa, kunhan varasi ajan ja meni. Nyt täytyy ottaa huomioon pieni ihminen ja hänen hoito, mutta uskon että rentouttava hoito kauneushoitolassa tekee myös jokaiselle äidille aika ajoin hyvää. Kun sen ajan varaa, niin sitten sitä tulee mentyä. Kaiken kiireen ja velvollisuuksien keskellä ei kannata unohtaa itseään. On taito osata hoitaa myös itseään ja pitää omasta hyvinvoinnista hyvää huolta. Kun itse jaksaa, voi myös lapsikin paremmin. Kevään äitienpäiväkin lähestyy, joten nyt vaan iseille, miehille ja poikaystäville vinkkaamaan hyvästä lahjavaihtoehdosta. Ite ainakin olisin onnesta soikeana, jos äitienpäivänä pääsisin vaikkapa hierontaan, kasvohoitoon tai valmiiseen ruokapöytään. 🙂

Sara halusi tarjota teille lukijoilleni taas huhtikuun ajan 10%:n tutustumisedun kasvohoitoihin ja hoidon yhteydessä tehtyihin Yon-Ka ostoksiin. Saran raikkaat uudistuneet nettisivut löytyvät täältä ja tiedustelut, ajanvaraukset ja kysymykset voi lähettää maililla Saralle osoitteeseen sara(at)sarah.fi. Yhteystiedot löytyvät täältä, myös sivujen kautta onnistuu yhteydenotto ja ajanvaraus.

Mukavaa tiistaita sinulle!

-Hilla

Luonnollista luonnonkosmetiikkaa

Tuotteet saatu testattavaksi blogin kautta Sugar Helsingiltä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiitos @sugarhelsinki !💓🍁 Pallomahan päivää ilahdutti suunnattomasti tämä luonnonkosmetiikan setti, joka kolahti postiluukusta. Taidan tänään kokeilla jo suolakuorintaa, jonka voisi helposti sekoittaa suussa sulavaan vaniljaherkkuun purkkia nuuhkimalla. Mineraalipohjainen himalajansuola lupaa puhdistaa kehoa ja vähentää turvotusta  – no sehän sopisi näille raskauden loppuvaiheen nakkivarpailleni. 😊 Jos vaikka laittaisi jalat likoamaan saaviin ja tekisi oman jalkahoidon. Varpaiden kynsiä en tosin enää ylety lakkaamaan, se saa odottaa masukaverin syntymän jälkeistä aikaa.

Vauvakin sai oman tuotteen, jota voi käyttää vaikka hierontaöljynä myöhemmin. Hän ei sitä tosin vielä tiedäkään.😍 Raportoin fiiliksiäni näistä tuotteista myöhemmin varmasti tänne blogiinkin.

Olen viime aikoina ja etenkin nyt raskauden aikana alkanut enemmän miettimään, mitä kaikkea kehoomme laitammekaan kosmetiikan mukana. Raskauden aikana olen käyttänyt vähemmän meikkiä, osan korvannut mineraalimeikeillä, olen värjännyt hiukset vain kerran ja kauneudenhoitotuotteissakin suosin luonnollisia tuotteita. Suosin tuotteita, joiden ainesosissa on aitoja tunnistettavia asioita, kuten eteerisiä öljyjä, mineraalisuoloja jne. Näiden osalta minulla on vielä aika vähän tietoa, mutta asiat kyllä kiinnostavat minua. 🙂 Eräs kosmetologi sanoi minulle, että iholle pitäisi laittaa vain sellaisia aineita, joita uskaltaisit laittaa myös suuhusi. Tuo ajatus herätteli hiukan minua.. Onko siellä muita luonnonkosmetiikan suosijoita tai kiinnostaako asia teitä?

Kävin tänään aamulla yliaikaisneuvolassa. Masussa kaikki on hyvin, kaveri vain antaa odottaa itseään. Ultrattiin vielä vauvan asento ja edelleen hän viihtyy siellä raivotarjonnassa eli pää alaspäin, kuten kuuluukin. Pää oli myös laskeutunut jo aika alas eli lähtökuopissa siellä tosiaan ollaan. Viikko vauvalla olisi nyt aikaa tulla omin avuin ulos, jos sen pidemmäksi yksiöelämä venyy niin siinä tapauksessa synnytys käynnistetään. Mutta olen varma, että hänellä on kyllä suunnitelma ulos tulonsa suhteen ja kyllähän minä itsekin viihtyisin hyvissä olosuhteissa mahdollisimman pitkään. Täytyy kyllä sanoa, että kaverin on oltava notkeassa kunnossa, niin vähän tuolla tuntuu olevan enää tilaa. 😀 Kompakti paketti!

Tällaisia ajatuksia tähän päivään!

Hilla

Epäpuhtaan ja hormonaalisesti oikuttelevan ihon hoidosta

Yhteistyössä kauneushoitola Sara H. kanssa.

Jostain syystä viime aikoina epäpuhtaan ihon ongelmat, hormonaaliset epätasapainot, niistä aiheutuvat ihon tukkeumat ja aikuisiän akne ovat olleet ystäväpiirissäni ja blogeissakin puheenaiheena – tuntuu että meistä naisista aika moni kärsii tänä päivänä näistä päänvaivoista. Epäpuhtaan ja hormonaalisesti oikuttelevan ihon hoitoon olen itse löytänyt apua muutamista asioista, jotka ajattelin jakaa myös teille – kaikille niille, jotka samojen asioiden kanssa painiskelette.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

yonka-paris-ihonhoito-sara-h2

Noin vuosi sitten ihoni meni hormonaalisten muutosten takia lyhyessä ajassa minun mittapuullani huonoon kuntoon. Muutamassa viikossa epäpuhtaudet lisääntyivät kasvoillani silminnähden ja ihoni meni sellaiseen kuntoon, että meinasi vetää mielenkin matalaksi. Ihotautilääkäri lopulta totesi kysymyksessä olevan aikuisiän aknen, josta kirjoittelin blogiin vuoden vaihteessa. Kun on nuoruusiän tottunut hyvään ihoon, on se aika iso kolaus kun iho meneekin yht’äkkiä selvästi huonommaksi – vaikka mitä tekisi.

Viime kevät menikin sitten ihoa hoitaessa ja näppyjen kanssa selvitessä. Töissä verhosin epäpuhtaan ihon meikkivoiteella ja kotona hoidin ihoa välillä varmaan liikaakin. Kokeilin muutoksia ruokavaliossa ja kävin erilaisissa kasvohoidoissa. Söin lisäravinteita ja käytin rahaa erilaisiin tuotteisiin. Kaikenlaista tuli testattua. Paremmalla ja huonommalla menestyksellä.

Hyviksi havaittuja ja tehokkaita ihonhoitovinkkejä hormonaalisesti oikuttelevalle iholle on onneksi olemassa ja ajattelin tässä postauksessa jakaa omat parhaat vinkkini. Jos siis leuassasi, otsalla, poskissa tai suun ympärillä iho tuntuu elävän ihan omaa elämäänsä (tukkeutumat, näppylät, epämääräinen röhelö, joskus kipeäkin sellainen), on ongelma hyvin todennäköisesti hormonaalista. Minulla asia oli juuri näin. Teini-iässä epäpuhtauksia oli silloin tällöin kasvojen t-alueella, mutta hormonaaliset epäpuhtaudet ilmestyivät juurikin ennen niin pehmeisiin poskiini ja suun ympärille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vinkkini hormonaalisen aknen hoitoon

Aika. Ihon paraneminen vaatii aikaa, eikä mikään tapahdu yhdessä yössä. Vaikka epäpuhtaudet ja finnit ilmestyisivätkin lyhyessä ajassa, kannattaa varautua, että muutos kohti parempaa tasapainoa vie oman aikana. Kun tämän asian hyväksyy, on näppyjen kanssa helpompaa olla ja selvitä.

Älä ylihoida ihoasi. Tämä oli omalla kohdallani virhe – hoidin ihoani nimittäin liikaa. Liian vahvoilla tuotteilla ja liian usein. Kuorintaa, puristelua, mitä näitä nyt on. Iho kuitenkin tarvitsee suojakseen oman luontaisen bakteerikantansa ja rasvaisuuden, joita ei tulisi ylihoitaen poistaa ihon pinnalta. Helposti siinä alkujärkytyksessä kokeilee kaikenlaista ja lopputulos voikin olla entistä huonompi iho liian rajujen hoitotuotteiden tai ihon jynssäämisen seurauksena. Maltti on siis valttia ihon hoidossakin.

Ruokavalion tutkiminen ja puhdistaminen. Hormonaaliset iho-ongelmat eivät useinkaan johdu ruokavaliosta, mutta oikeanlaisella ravinnolla voi silti tukea ihon paranemista. Näin ainakin itse uskon. Kun iho oli viime vuonna pahimmillaan, jätin kokonaan sokerit ruokavaliostani, kosmetologini vinkistä. Sokeri on aknebakteereille polttoainetta ja antaa vain lisää bensaa liekkeihin. Kuukauden verran kokeilin myös maidotonta ja viljatonta ruokavaliota, mutta en huomannut niillä asioilla vaikutusta ihooni, joten palasin takaisin kaikkiruokaiseen ruokavaliooni, johon kuuluu niin maustamaton jugurtti kuin pasta-ateriat. Sokerin kulutusta sen sijaan kannataa miettiä, jos iho kukkii.

Kosmetologin ja ammattilaisen apu. Olen tämän vuoden aikana käynyt tasaisin väliajoin erilaisissa kasvohoidoissa ja kosmetologin luona hoidattamassa ihoani. Lisäksi ihotautilääkäri antoi minulle yhden antibiottikuurin, mutta siitä ei ollut kovinkaan paljon apua. Näin jälkikäteen on helppo jossitella, mutta jättäisin antibiottikuurit ottamatta ja koittaisin ensin hoitaa ihoani luonnonmukaisin keinon. Ja muistuttaisin itseäni kärsivällisyydestä. Esimerkiksi kirkastava hedelmähappokuorinta -hoito sopii mainiosti epäpuhtaalle aikuisiholle. Hoidon jälkeen iho tosissaan hehkuu ja tuntuu kosteutetulta.

Oikeat hoitotuotteet omalle iholle. Ihonhoitotuotteet kannattaa valita oman ihon mukaan. Iholaatuja on erilaisia, kuten myös hoitotuotteita. Toisilla pintakuiva, toisilla rasvainen, toisilla epäpuhdas, mutta silti kuiva, jollain sekaiho. Nämä asiat on helppo ottaa huomioon, kun valitsee omat ihonhoitotuotteet osaavan kosmetologin kanssa. Kosmetologi Sara H. on hoitojen ohella tutustunut ihooni ja osannut sitä kautta valita iholleni parhaiten sopivat tuotteet. Tällä hetkellä käytössäni ovat ranskalaisen Yon-Ka-sarjan luonnonmukaiset tuotteet. Tässä seuraavaksi alla yksityiskohtaiset tiedot tuotteista sekä Saran perustelut, miksi hän on valinnut juuri nämä tuotteet minun kotihoitotuotteiksi.

Gel Nettoyant – puhdistusgeeli, 200 ml

Hellävarainen puhdistusgeeli kaikille ihotyypeille. Samettisen vaahdon muodostava geeli poistaa tehokkaasti vesiliukoisen silmä- ja kasvomeikin ihoa kuivattamatta. Sisältää muun muassa ihoa pehmentävää iiristä ja punalevää sekä,virkistäviä eteerisiä öljyjä mm. laventeli, kurjenpolvi ja litsi.

”Valitsin tämän tuotteen sinulle, jotta voit huoletta käyttää meikkiä ja puhdistaa kasvot tehokkaasti mutta hellävaraisesti ennen hoitotuotteiden levittämistä. Tuote ei ole liian pesevä eikä kuivata ihoa. Ihanan raikas geeli puhdistaa ja tasapainottaa myös epäpuhtauksiin taipuvaa ihoa. 95% raaka-aineista luonnollista alkuperää.”

Lotion Yon-Ka PS -hoitosuihke 200 ml

Fytoaromaattinen hoitosuihke kuivalle iholle. Kosteuttaa, virkistää, tasapainottaa ja rauhoittaa. Sisältää Yon-Ka sydämen (laventeli, kurjenpolvi, rosmariini, sypressi ja timjami) eteeristen öljyjen lisäksi kosteuttavaa kasviperäistä glyseriiniä. Suihkutellaan reilusti puhtaille kasvoille ja imeytetään kevyesti sormin sivelemällä ennen hoitovoiteen levitystä. Must have Yon-Ka tuote ja kaikkien asiakkaideni suosikki! 99% raaka-aineista luonnollista alkuperää.

”Valitsin tämän tuotteen sinulle, koska hoitonesteellä on tärkeä rooli ihon kosteuttajana. Lisäksi se auttaa hoitovoiteita imeytymään paremmin kun levität ne ennen kuin hoitoneste on täysin imeytynyt. Tällöin pienempi määrä voidetta riittää.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yon-Ka Serum 15 ml

Vitamiinipitoinen uudistava ja heleyttävä öljyseerumi ehkäisee ihon kuivumista, ravitsee ja suojaa vapailta happiradikaaleilta. 99% raaka-aineista luonnollista alkuperää.

”Valitsin tämän tehotiivisteen sinulle, sillä se auttaa ihoa uudistumaan ja sopii hyvin käytettäväksi esim. aknen jälkeen kun iho kaipaa erityisen uudistavaa tehotiivistettä.”

Hydra Nro 1 Creme -kasvorasva 50 ml

Super kosteuttava ja korjaava voide kuivalle ja herkälle iholle. Erittäin miellyttävä ja hyvin imeytyvä koostumus kosteuttaa ihoa pitkäkestoisesti. Kosteuttavina ainesosina mm. alo vera, kasviperäinen glyseriini ja hyaluronihappo. Viinirypäleensiemenöljy, hasselpähkinäöljy ja voipuun voi korjaavat ihoa. Ruusun, kamomillan, jasmiinin ja Yon-Ka sydämen eteeriset öljyt tasapainottavat ja rauhoittavat ihoa. 95% raaka-aineista luonnollista alkuperää.

”Valitsin voiteen sinulle koska se on niin ihanan tehokosteuttava ja pitää huolta ihon kosteustasapainosta myös kylmempien ilmojen saapuessa. Riittävän kosteuttavat tuotteet ovat hyvinvoivan, kauniin ja kuulaan ihon tärkein juttu.”

Gommage 305 -rakeeton kuorintavoide 50 ml

Hellävarainen rakeeton, kasviperäinen kuorinta joka puhdistaa, kuorii, kosteuttaa, kirkastaa ja tasapainottaa. Ihanan raikas tuoksu limetin ja borneolin eteerisistä öljyistä. Must have Yon-Ka tuote! Kirkastaa, heleyttää ja tasoittaa ihon sävyä välittömästi.94% raaka-aineista luonnollista alkuperää.

”Valitsin tuotteen sinulle käytettäväksi 1-3 kertaa viikossa, sillä se kirkastaa ja puhdistaa sekä kuorii hellävaraisesti, jolloin myös hoitouotteett pääsevät imeytymään paremmin. Levitä puhtaille ja kuivalle kasvoille noin teelusikallinen gommagea ja sivele kevyesti,  kunnes se alkaa hieman kuivahtaa ja rullaantua iholta hipsuina. Jatka kevyttä sivelyä kunnes tuotetta ei enää irtoa. Jos iho tuntuu imaisevan kaiken, levitä uusi ohuempi kerros. ”Hipsuttelun” jälkeen pyyhi kevyesti hoitonesteellä kosteutetulla vanulla/suihkuta hoitoneste ja imeytä loput ihoon sivelemällä. Kuorinta sopii myös huulille ja silmänympärysiholle.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaikki Yon-Kan tuotteet ovat ns. fytoaromaattisia eli pohjautuvat kasvien osiin ja eteerisiin öljyihin. Sarjan kehittäjät ovat olleet aromaterapian uranuurtajia Ranskassa. Yon-Kan laboratoriot ja tehdas sijaitsevat Pariisissa, jossa kaikki tuotteiden kehityksestä valmistukseen tapahtuu.

Siinä oli siis omat vinkkini selviytymään hormonaalisesti oikuttelevan epäpuhtaan ihon kanssa. Fiilis voi aika ajoin olla hyvinkin turhautunut, mutta oikeanlaisella hoidolla ja tuotteilla on todellakin merkitystä – niin olen itse kokenut. Tällä hetkellä ihoni voi paremmin kuin pitkiin aikoihin ja olen siitä tosi iloinen ja onnellinen. Kasvojen iho on kuitenkin sellainen asia, jota katsoo päivittäin peilistä ja muistuttaa olemassa olostaan. Myös meikkaaminen on ihan erilaista, kun meikin saa tehdä puhtaalle ja hyvinvoivalle iholle. <3

yonka-paris-ihonhoito-sara-h1

Jos sinua kiinnostavat Yon-Ka -tuotteet, niin niitä on mahdollista käydä ostamassa Saran kauneushoitolasta torstaisin shoppailutunnin aikana 18:30-19:30 Helsingin Kruununhaassa. Sara muutenkin neuvoo mielellään ihonhoitoon liittyen ja osaa antaa neuvoa oikeanlaisten tuotteiden valintaan juuri sinun ihollesi.

Kauneushoitola Sara H.

Mariankatu 26 (Kruununhaka)
00170 Helsinki
[email protected]
+358505950145

Energistä uutta viikkoa! <3

-Hilla