Viikonloppu kuvina

Tässä kuvia, jotka tallentuivat kameralleni menneen viikonlopun aikana. Niiden lisäksi muutama ajatus, tunne ja hetki, jotka tallentuivat ajatuksiini.

Kesämökin piha ja vasta leikatun nurmen tuoksu.

Saunan kiukaan sihinä ja yhdet löylyt vielä ennen uintia.

Peilityyni järven pinta ja kuikan ääni.

Kahlaus järvessä Pikkuässän kanssa.

Nuotion punaisena leimuavat liekit.

Pulahdus viileään järveen saunan jälkeen, muka kylmää, mutta niin ihanaa.

Epämuodikas mansikkakermakakku, joka maistuu kahvin kanssa kesältä.

Halaus ja suukko.

Liian iso villapaita, jonka löytää mökin kaapista. Silti aina yhtä lämmin, täyttää tarkoituksensa.

Kaukaisuuteen katselu ilman kiirettä minnekään.

Liplattavat laineet rantaveteen.

Kukkakimppu kerättynä ojan varsilta.

Aamukahvi laiturilla ja lokin huuto.

Auringonlasku punertavaan taivaanrantaan.

Kesäjuhlat ja nauru.

Konttaava Pikkuässä nurmella, nauttii elämästä ja ensimmäisestä kesästään.

Grillin tuoksu.

Illallinen terassilla ja kylmä lasillinen skumppaa.

Polkulenkki metsässä neulaspoluilla.

Saarenkierto kanootilla ja kuuma auringonpaiste suoraan selkään.

Voiton tuuletus lentopallokentällä.

Naku-uinti yömyöhään.

Kesän tähän asti lämpimin ja aurinkoisin päivä.

Päiväunet pihanurmella viileässä varjossa viltin päällä.

Lämpimät varpaat villasukissa ja crocseissa.

Aurinkorasvan tuoksu ja hiekka, joka tarttuu vasta rasvattuun ihoon.

Märkä kasa uimapukuja lojumassa suihkun lattialla.

Pitkä rivi pyyhkeitä kuivumassa saunan orsilla.

Viileän kellarin tuoksu.

90 astetta näyttävä saunan lämpömittari ja kuumat lauteet.

Perunoiden pesu rantavedessä. 

Hymy rakkaan ihmisen kasvoilla.

Onnellinen olo perheen kanssa mökillä.

Sellaisia hetkiä tallentui viikonlopusta mieleeni. Mökkielämä kesällä on yksi parhaista asioista. Nautin siitä aina yhtä paljon. Aurinkoista viikon alkua kaikille!

-Hilla

Kohti mökkiviikonloppua

Aamupäivä kului Messilän laskettelurinteessä ylös alas sauvakävellen. Daniel teki omaa treeniä kovemmilla sykkeillä ja minä kävelin Pikkuässä rinkassa sen mitä jaksoin kuumuudessa. Kyllä syke siinäkin nousi, heh! 15 kilon extrapaino alkaa tuollaisessa mäessä tuntua, sauvoista oli kyllä apua. Tätä lajia kutsutaan muuten nykyään tunkkaukseksi, tiesitkö sitä. En minäkään vielä hetki sitten, mutta opin sen polkujuoksijoilta. Ison mäen kävely ylös alas on siis tunkkausta.

Tämä oli tosi tehokas voimatreeni jaloille ja etenkin pohkeille ja pakaroille. Ylöspäin mentäessä syke nousi ja alaspäin tullessakin sai jarruttaa vauhtia etureisillä. Tuolta Messilän huipulta on niin hienot maisemat Vesijärvelle. Nämä ovat näitä minun kotimaisemia. Paikkoja, joissa tunnen oloni aina yhtä kotoisaksi. 🙂

Pysähdyimme tähän Hollolaan vanhempieni luokse yhdeksi yöksi ja nyt olemme matkalla kohti Sysmää ja ystäviemme kesämökkiä. He järjestävät tänään mökkijuhlat, jotka ovat samalla heidän läksiäiset maailmanympärysmatkalle. Heidän matka strattaa ihan pian tässä kuussa, joten tämä on viimeinen kerta kun näemme ennen heidän vuoden kestävää matkaa. Tänä viikonloppuna ehdimme vielä yhdessä vaihtaa kuulumisia ja kuulla viimeisimmät ajatukset matkasta. Ihana kun kutsuivat kaverit vielä kokoon. Illalla luvassa kuulemma rosvopaistia, hyvää ruokaa, saunan lämmitystä, kuulumisten vaihtoa, saunomista, uintia ja muita mökkipuuhia.

Ja mitä unelmien toteuttamiseen ja jahtaamiseen tulee, siitäkin aiheesta tänään varmasti puhumme. Ystäviemme vuoden pituinen maailmanympärysmatka on herättänyt monenmoisia ajatuksia ihmisissä. Minä nostan vain hattua heille, että uskaltavat tehdä sen, mistä ovat haaveilleet. Kyllä moni asia on täysin mahdollinen meille kaikille, jos vain tarpeeksi haluaa ja uskaltaa. Elämä on niitä kuuluisia valintoja täynnä.

Haleja ja aurinkoista kesäpäivää!

-Hilla

Sykkeet laskee

hillasfi kesä 8

hillasfi kesä 7

hillasfi kesä 2

hillasfi kesä 6

hillasfi kesä 13

hillasfi kesä 12

hillasfi kesä 333

thumb_P7210413_1024

hillasfi kesä 11

hillasfi kesä 3

hillasfi kesä 4

hillasfi kesä 5

Nyt toisella lomaviikolla alkaa sykkeet laskea. Rento lomamieli alkaa olla saavutettu.

Parhaimpia asioita kesällä ja lomalla ovat nukkuminen (niin myöhään kuin kulloinkin haluaa), rauhalliset aamupalat hiljakseltaan maailman menoon heräten sekä meren ja järven laineiden liplatuksen ihmettely. Katsellen kaukaisuuteen ilman sen ihmeempiä ajatuksia mielessä. Lomalla ehtii paremmin huomaamaan myös kaiken kauniin – ne pienet hetketkin, jotka arkena voivat mennä ohi huomaamatta. Nyt on aikaa.

Olen joskus aikaisemminkin huomannut, että ensimmäinen lomaviikko ei ole minulle se kaikista paras tai helpoin. Minulla kestää hetken aikaa, että pääsen lomatunnelmaan. Ehkä joku muukin tunnistaa itsessään saman? Vai olenko kenties kummajainen. heh.

Ensimmäisellä viikolla minä vielä kummastelen ja ihmettelen, että mitä tällä kaikella ajalla nyt tekisi. Olen arki-ihminen, tykkään arjesta ja sitten kun loma vihdoin koittaa, niin kestääkin hetken, että sykkeet laskee. Osaako sitä ottaa rennosti ja relata? Vai haluaako sitä koko lomaksi suunnitella ohjelmaa ja tekemistä? Sopivassa suhteessa molempia ehkäpä? Lomailukin – ainakin aluksi – voi olla hieman vaikeaa.

Nyt voin kuitenkin todeta, että on helppo hengittää ja sykkeet ovat laskeneet. Loma tekee mielelle hyvää – ihanaa olla rakkaiden seurassa ja olla vaan.

Täällä Pietarsaaressa olemme jatkaneet kesäloman viettoa Danielin perheen luona. Olemme mökkeilleet, käyneet kalassa, maanneet rantahiekalla, käyneet piknikillä, uineet, saunoneet, syöneet hyvin ja urheilleet hyvällä mielellä minkä näillä helteillä on jaksanut. Kirpputorilta kävin myös yhtenä päivänä bongaamassa ison kasan ihania vauvan vaatteita muutamalla eurolla.

Tämän postauksen kuvat otin kalastusreissullamme toissapäivänä. Keksimme vielä ilta kahdeksalta lähteä kalaan – ajatuksena oli saada seuraavalle päivälle ainekset kalakeittoon. Onnistuimme suunnitelmassamme, sillä minun virveliin tarttui lopulta ennen puoltayötä 7,14 kilon kuha. Daniel taisteli kalan hienosti veneeseen minun kiljuessa hurraa huutoja tyynellä merellä. Varmaan joku muukin huomasi, että saimme kalan. Siitä on riittänyt aineksia kuhakeittoon ja suurimman osan saimme pakkaseenkin syksyn lämpimiä kalakeittoja odottamaan. 🙂

Tänään illalla pakkaamme auton valmiiksi ja huomisaamuksi laitamme kellot herättämään puoli kuudeksi. Suuntaamme nimittäin aamulautalla Vaasasta Uumajaan ja ajelemme Ruotsin rannikkoa pitkin etelään kohti Tukholmaa. Seuraavat blogikuulumiset kirjoittelen sitten Ruotsin puolelta varmaankin hotellin sängyltä.

Aurinkoisia kesäpäivä!

-Hilla