Aloitan Etuoven bloggaajana

On vihdoin aika kertoa asiasta, jonka kanssa olen hykerrellyt jo jonkin aikaa innostuksesta. En ole kuitenkaan voinut hiiskua asiasta vielä ääneen, vaan piti odottaa kunnes ensimmäinen tekstini julkaistiin. Nyt se on vihdoin ulkona! Olen aloittanut Etuoven bloggaajana ja toissapäivänä ensimmäinen blogitekstini näki päivänvalon Etuoven osoitteessa.

Kerroin elokuussa täällä blogissani siitä, että olemme alkaneet etsiä uutta, tilavampaa kotia nykyisen kaksion jäädessä pieneksi. Etuovelta otettiin minuun sen jälkeen yhteyttä ja he kysyivät, josko haluaisin jakaa ajatuksiani asunnon vaihto -prosessiin liittyen heidän blogissaan. Mikä jottei, vastasin innoissani. Olen asumiseen liittyvistä asioista tosi kiinnostunut ja mielelläni jaan näitä fiiliksiä ja kokemuksiani bloggaamalla.

Unelmissa uusi koti – Hillan tarina on ensimmäinen blogitekstini Etuoven blogissa. Tässä siitä pala:

”Näiden blogitekstien kautta pääsen kertomaan teille meidän perheen asumisesta ja siitä, miten unelmiimme ujuttautui pikkuhiljaa uusi koti. Uuden kodin etsimiseen ja löytämiseen liittyy kuitenkin paljon tunteita ja ajatuksia, joita haluan jakaa näiden tekstien kautta ja keskustella aiheista myös teidän lukijoiden kanssa. Siksi aloitin Etuoven bloggaajana. Tervetuloa matkaan mukaan.”

Tuolla Etuoven blogissa tulen kirjoittamaan asunnon myyntiin, ostamiseen ja muuttamiseen liittyvästä sekä myöhemmin ehkäpä myös uudesta kodistamme, sen sisustamisesta, rempasta ja kustannuksista. Ja vieläpä ihan tällaisen tavallisen tallaajan näkökulmasta, joka halusi myydä oman asuntonsa itse. Toki aiheet jatkuvat myös tämän blogin puolella jossain muodossa. 🙂 Haluan kertoa omia henkilökohtaisia ajatuksia ja jakaa myös niitä tunteita, joita näihin aiheisiin usein liittyy. Vaikka kysymyksessä onkin ihana asia, on siinä myös paljon duunia ja hommaa, välillä vähän ärsytystä ja huoltakin niiden ilojen ja onnentunteiden rinnalle.

Pidemmittä puheitta, jos asumis-, muutto-, sisustus- ja kotiasiat kiinnostavat enemmän, tuolta pääset niistä lukemaan. Siellä olen monien muiden kiinnostavien bloggaajien seurassa. 🙂 Vinkkailen omista bloggauksista varmasti jatkossakin tämän blogin puolella. Tervetuloa linjoille.

-Hilla

Hilla Stenlund Instagram
Hilla Stenlund Facebook
Hilla Stenlund Twitter
Hilla Stenlund lifestyle-blogi

Etuoven Instagram
Etuoven Facebook
Etuoven bloggaajat

Inspiraatiota uuden kodin sisustukseen

Myimme asuntomme parisen viikkoa sitten ja uusi koti alkaa olla kiikarissa. Meidän nykyisen asunnon huonekalut eivät kuitenkaan siirry muuton mukana uuteen kotiin, vaan jäävät tänne. Meillä kävi nimittäin niin hauskasti, että tämän kodin ostaja halusi kaupan yhteydessä ostaa myös kaikki huonekalumme.

Muutto on siis helppo. Yhtään isompaa huonekalua ei tarvitse kantaa uuteen osoitteeseen – riittää kun tavarat vaihtavat osoitetta. Eihän tässä nykyisessä kaksiossa edes olisi ollut kovin suurta muuttoduunia, mutta emme laittaneet vastaan kun ostaja alkoi kysellä huonekalujen perään. Osa nykyisistä huonekaluista on kuitenkin juuri sopivan kokoisia tähän tilaan ja mittojen mukaan tarkasti valittuja, joten onhan se uudelle asukkaallekin helppoa kun ei tarvitse tehdä samaa työtä uudelleen. Ja mikä parasta, hän tykkäsi tyylistämme.

Seuraava koti odottaa meitä tyhjänä, eikä sinne tosiaan muuton mukana siirry nykyiset huonekalut. Tässä olenkin pää pyörällä monien mahdollisuuksien keskellä. Mietin muun muassa sitä, millaista sisustusta alan seuraavaan kotiin rakentaa. Jotain täysin erilaista vai melko samanlaista kuin nytkin? Nyt olisi oiva mahdollisuus tehdä vähän muutoksia. Nykyinen kotimme on todella vaalea, paljon valkoista, harmaata ja vähän mustaa. Jotenkin tulevaisuudessa haluaisin enemmän lämpöä, murrettuja sävyjä sekä jollain tavalla uuden ja vanhan sekoitusta. Saa nähdä. 

Tällä viikolla suuntaan Habitareen hakemaan inspiraatiota sisustukseen ja ajatuksia tulevaa kotiamme silmällä pitäen. Kodin ei tarvitse tosiaankaan valmistua kerta heitolla, vaan pikkuhiljaa rakennamme siitä meidän näköisen. Jonkinlainen visio olisi kuitenkin hyvä olla etukäteen jo omassa päässä siitä mitä haluaa. 🙂

Nämä kuvat hain Pinterestistä, bongailin sellaisia kuvia, joissa oli sitä henkeä, mistä pidän sisustuksessa. 🙂 Yksi sana ainakin kuvaa omaa sisustussilmääni ja se on kodikkuus.

Onko siellä muita, joilla syksyyn kuuluu kodin laittaminen? Tai pienet tai isommat muutokset kodin sisustuksessa? Remppaako joku kenties isommalla kädellä?

-Hilla

 

 

Pieniä kauniita asioita

Onko sun elämässä tai päivissä joitain pieniä asioita, jotka tuovat sinulle kuitenkin suurta iloa? 

Minun yksi pieni ilo on kukkakimput. Olen kukkafani, joka voi ihailla kaunista kimppua olohuoneen pöydällä pidemmän aikaa. Kukat tuovat kotiin hyvän tunnelman. Lisäävät viihtyisyyttä ja niillä saa helposti myös muutettua tunnelmaa.

Olen nykyisessä kodissamme pitänyt aika vähän viherkasveja, mutta kun muutamme seuraavaan kotiin, haluaisin sinne uusia viherkasveja. Sellaista kotoisuutta. Yhdessä asuntonäytössä oli kivalla tavalla laitettu kukkaruukkuja ja kasveja roikkumaan erilaisiin paikkoihin, otin siitä vähän inspistä mukaan tulevaan.

Leikkokukissa on se mukava puoli, että näitä saa ihailla yhden viikon ja seuraavalla viikolla maljakossa saattaa olla jotain ihan muuta.

Katselin juuri pihlajanmarjoja, jotka hehkuvat tumman oransseina, parhaimmillaan. Seuraavaksi kotiin voisi tuoda kynttilöiden seuraksi syksyn tuntua ja taittaa muutaman pihlajan oksan lenkkipolun varrelta. Luonnosta löytää vaikka mitä.

Siinäpä vähän kukkaenergiaa sinun alkavaan viikkoon.

-Hilla