Herkulliset raakasuklaiset muffinssit

Raakasuklaa muffinssit

(gluteeniton)

noin 12 iso muffinssia

75 g margariinia

100 g raakasuklaata/ tummaa suklaata (tässä resptissä Goodion minttu- ja marjalevy testissä)

2 ruokalusikallista raakakaakaojauhetta

1,5 dl sokeria tai ruokosokeria

3 dl gluteenitonta jauhoseosta

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl aitoa vaniljajauhetta

2 munaa

1 dl mantelimaitoa

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Sulata margariini. Pilko suklaa reiluiksi paloiksi ja sulata vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon margariinisula, munat ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää sulatettu suklaa taikinaan ja sekoita. Kaada taikinaa muffinssivuokiin pellin päälle. Piilota jokaisen muffinsin sisään vielä pala tummaa suklaata, jos haluat munffinsseista oikein suklaiset. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Valmiita muffinsseja voi säilyttää jääkaapissa muutaman päivän.

Tarjoilin itse muffinsit suomalaisten vadelmien ja mintturahkan kanssa. Levitin mintturahkaa paksun kerroksen muffinssien päälle ja laitoin vadelmat ja raakasuklaat koristeeksi. Muffinssien kanssa tarjoilin tuoretta vastajauhettua tummapaahtoista kahvia. Muffinssit ovat itsessään maidottomat ja gluteenittomat, voit jättää mintturahkan pois tai korvata sen jollain maidottomalla vaihtoehdolla, jolloin sopivat myös maidottomaan ruokavalioon.

Tavallisen valkoisen sokerin tilalla voi käyttää myös hyvin hunajaa, taatelisiirappia, ruokosokeria tai steviaa. Jos raakasuklaa tuntuu liian tummalta ja karvaalta sinun makuusi, voit hyvin korvata osan suklaasta myös vaaleammalla suklaalla. Tätä reseptiä on siis helppo tuunata ja muokata oman maun ja ruoka-allergioiden mukaan.

Herkullista keskiviikkoa!

-Hilla

Goodion suklaalevyt saatu blogin kautta testiin.

Makea banaanikakku vapuksi

Onko vappu-brunssin tai piknikin tarjottavat vielä mietinnän alla? Tässä vinkkaan yhdestä super helposta babaanikakusta, joka on silti kostea ja maultaan sopiva monen suuhun. Tykkään itse siitä paljon.

Leivoin tämän tänään vauvan päiväunien aikaan, eikä kauaa kestänyt. Aineet sekaisin vaan, vuokaan ja uuniin.

Tätä banaanikakkua leipoessa saa samalla jo vähän vanhaksi menneet ja ruskettuneet banaanit hyötykäytettyä. Myös siitä syystä tämä on yksi lempparikakuistani. Kuivakakkuna tämä on helppo kantaa mukana vappupiknikille, ilman pelkoa siitä, että kermvaahdot olisi valuneet tai mansikat pomppineet paikoiltaan. Sellainen take away -kakku siis!

Mitäpä tarvitset?

2 kananmunaa
1 dl tummaa siirappia
0,5 dl sokeria
2 banaania muussattuna tai blenredillä blendattuna munien ja kerman kanssa
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vanilliinisokeria
8 rkl kuohukermaa myös maito käy
150 g voita sulatettuna
2½ dl vehnäjauhoja (minä laitoin 3 dl, ja hyvä tuli niinkin)
kanelia ja kardemummaa oman maun mukaan, voi myös jättää pois

Sekoita kaikki aineet isolla lusikalla kulhossa, lisää joukkoon oman maun mukaan mausteita kanelia ja kardemummaa. Taikina on kuohkeaa ja löysähköä. Voitele ja korppujauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 180-200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kakku tulee tummaksi päältä, mutta sitä ei kannata ihmetellä. Kuuluu asiaan. Varmista kypsyys tikulla, kypsästä kakusta ei jää taikinaa tikkuun. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista. Tarjoile jäähtyneenä sellaisenaan tai vanilijajäätelön kanssa. Kakku säilyy hyvänä useita päiviä, etenkin jääkaapissa.

Itse yritin tehdä puolitetusta banaanista koristetta kakun päälle, mutta takina oli sen verran löysää, että banaanit ”upposivat” takinaan, eivätkä siksi näy valmiin kakun päällä. Harmi.

Sokerin voit korvata esim stevialla ja gluteenittoman saat vaihtamalla vehnäjauhon gluteenittomiin jauhoihin. Siinäkin mielessä hyvä muokattavaksi.

Iloista viikonloppua ja lähestyvää vappua!

-Hilla