Herkulliset raakasuklaiset muffinssit

Raakasuklaa muffinssit

(gluteeniton)

noin 12 iso muffinssia

75 g margariinia

100 g raakasuklaata/ tummaa suklaata (tässä resptissä Goodion minttu- ja marjalevy testissä)

2 ruokalusikallista raakakaakaojauhetta

1,5 dl sokeria tai ruokosokeria

3 dl gluteenitonta jauhoseosta

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl aitoa vaniljajauhetta

2 munaa

1 dl mantelimaitoa

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Sulata margariini. Pilko suklaa reiluiksi paloiksi ja sulata vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon margariinisula, munat ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää sulatettu suklaa taikinaan ja sekoita. Kaada taikinaa muffinssivuokiin pellin päälle. Piilota jokaisen muffinsin sisään vielä pala tummaa suklaata, jos haluat munffinsseista oikein suklaiset. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Valmiita muffinsseja voi säilyttää jääkaapissa muutaman päivän.

Tarjoilin itse muffinsit suomalaisten vadelmien ja mintturahkan kanssa. Levitin mintturahkaa paksun kerroksen muffinssien päälle ja laitoin vadelmat ja raakasuklaat koristeeksi. Muffinssien kanssa tarjoilin tuoretta vastajauhettua tummapaahtoista kahvia. Muffinssit ovat itsessään maidottomat ja gluteenittomat, voit jättää mintturahkan pois tai korvata sen jollain maidottomalla vaihtoehdolla, jolloin sopivat myös maidottomaan ruokavalioon.

Tavallisen valkoisen sokerin tilalla voi käyttää myös hyvin hunajaa, taatelisiirappia, ruokosokeria tai steviaa. Jos raakasuklaa tuntuu liian tummalta ja karvaalta sinun makuusi, voit hyvin korvata osan suklaasta myös vaaleammalla suklaalla. Tätä reseptiä on siis helppo tuunata ja muokata oman maun ja ruoka-allergioiden mukaan.

Herkullista keskiviikkoa!

-Hilla

Goodion suklaalevyt saatu blogin kautta testiin.

Makea banaanikakku vapuksi

Onko vappu-brunssin tai piknikin tarjottavat vielä mietinnän alla? Tässä vinkkaan yhdestä super helposta babaanikakusta, joka on silti kostea ja maultaan sopiva monen suuhun. Tykkään itse siitä paljon.

Leivoin tämän tänään vauvan päiväunien aikaan, eikä kauaa kestänyt. Aineet sekaisin vaan, vuokaan ja uuniin.

Tätä banaanikakkua leipoessa saa samalla jo vähän vanhaksi menneet ja ruskettuneet banaanit hyötykäytettyä. Myös siitä syystä tämä on yksi lempparikakuistani. Kuivakakkuna tämä on helppo kantaa mukana vappupiknikille, ilman pelkoa siitä, että kermvaahdot olisi valuneet tai mansikat pomppineet paikoiltaan. Sellainen take away -kakku siis!

Mitäpä tarvitset?

2 kananmunaa
1 dl tummaa siirappia
0,5 dl sokeria
2 banaania muussattuna tai blenredillä blendattuna munien ja kerman kanssa
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vanilliinisokeria
8 rkl kuohukermaa myös maito käy
150 g voita sulatettuna
2½ dl vehnäjauhoja (minä laitoin 3 dl, ja hyvä tuli niinkin)
kanelia ja kardemummaa oman maun mukaan, voi myös jättää pois

Sekoita kaikki aineet isolla lusikalla kulhossa, lisää joukkoon oman maun mukaan mausteita kanelia ja kardemummaa. Taikina on kuohkeaa ja löysähköä. Voitele ja korppujauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 180-200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kakku tulee tummaksi päältä, mutta sitä ei kannata ihmetellä. Kuuluu asiaan. Varmista kypsyys tikulla, kypsästä kakusta ei jää taikinaa tikkuun. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista. Tarjoile jäähtyneenä sellaisenaan tai vanilijajäätelön kanssa. Kakku säilyy hyvänä useita päiviä, etenkin jääkaapissa.

Itse yritin tehdä puolitetusta banaanista koristetta kakun päälle, mutta takina oli sen verran löysää, että banaanit ”upposivat” takinaan, eivätkä siksi näy valmiin kakun päällä. Harmi.

Sokerin voit korvata esim stevialla ja gluteenittoman saat vaihtamalla vehnäjauhon gluteenittomiin jauhoihin. Siinäkin mielessä hyvä muokattavaksi.

Iloista viikonloppua ja lähestyvää vappua!

-Hilla

 

 

 

Kinuskikissan porkkanakakku

kinuskikissan-porkkanakakku2

Kinuskikissan porkkanakakku

Tässäpä tämä Kinuskikissan ohjeella tehty porkkanakakku nyt on. Viikonlopun aikana laitoin kuvia Instagrammin puolelle ja lupasin laittaa ohjetta blogiin, kun muutamat siitä kiinnostuivat. Kakku teki hyvin kauppansa vieraillemme viikonlopun aikana ja sai vähän kehujakin, joten uskallan kyllä suositella ohjetta. Tämä porkkanakakku poikkeaa hieman tavallisimmasta ohjeesta, sillä kivan lisän kakulle antaa appelsiinin raastettu kuori taikinassa sekä kuorrutteen tuorepuristettu appelsiinin mehu.

kinuskikissan-porkkanakakku3

Porkkanakakku sopii hyvin myös nyt pikkujouluaikaan leivottavaksi ja tarjottavaksi, sillä mausteina kakussa käytetään kanelia, kardemummaa ja vaniljasokeria. Kuorrutteena tässä porkkanakakussa on ihana valkosuklaa-tuorejuusto kreemi, joka ei ole kevyimmästä päästä, mutta siksipä niin taivaallisen hyvää. Taisin pari lusikallista maistaa jo leipoessa. 😉

Porkkanakakun ohje

kinuskikissan-porkkanakakku1

Taikina:

  • 4dl porkkanaraastetta
  • 2 appelsiinin kuoriraaste
  • 200 g voita tai margariinia
  • 3 dl fariinisokeria
  • 3 munaa
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 rkl vaniljasokeria

Kuorrutus:

  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl appelsiininmehua mieluiten tuorepuristettua
  • 150 g valkosuklaata

Pinnalle koristeeksi:

  • Hasselpähkinärouhetta
  • tai joitain muita pähkinöitä, vaikka kokonaisinakin

Voitele ja korppujauhota vuoka. (halkaisija 24 cm)

Raasta porkkanat raasteeksi. Pese appelsiinit ja raasta niiden kuori.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita välillä mukaan jauhoja, jos vaahto muuttuu rakeiseksi eli koakuloituu. Lisää puolet jauhoista, välissä porkkana- ja appelsiiniraaste ja sen jälkeen loput jauhot. Kaada taikina vuokaan.

Paista pohjaa 200 asteessa 30  minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Kumoa ja anna jäähtyä.

Notkista tuorejuusto vatkaimessa ja lisää appelsiininmehu. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Lisää sula suklaa tuorejuustoon ja vatkaa yhteen. Levitä kuorrute kakun päälle. Halutessasi voit antaa sen valua myös porkkanakakun reunoille.

Ripottele tai asettele pinnalle koristteeksi pähkinät tai pähkinärouhe.

kinuskikissan-porkkanakakku4

Vinkit:

  • Porkkanaan ei kannata suhtautua ennakkoluuloisesti makean kakun raaka-aineena. Kakku saa mehevyytensä ja kosteutensa juurikin porkkanasta.
  • Appelsiini saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta se antaa todellakin pikantin sävyn yleensä totuttuun porkkanakakkuun. Toki voit tehdä kakun tällä ohjeella ja jätät appelsiinit pois, jos ajatus tuntuu epäilyttävältä.
  • Appelsiinin mehun voi korvata myös purkillisella vauvojen hedelmäsosetta, esimerkiksi mangoa. Kuorrutteeseen tulee näin keltaista väriä ja erilaista makua.

Nautinnollisia kahvihetkiä mehevän kakun kanssa.

-Hilla

Seuraa blogia Instagrammissa

Seuraa blogia Facebookissa

Seuraa blogia Bloglovinissa