Herkulliset raakasuklaiset muffinssit

Raakasuklaa muffinssit

(gluteeniton)

noin 12 iso muffinssia

75 g margariinia

100 g raakasuklaata/ tummaa suklaata (tässä resptissä Goodion minttu- ja marjalevy testissä)

2 ruokalusikallista raakakaakaojauhetta

1,5 dl sokeria tai ruokosokeria

3 dl gluteenitonta jauhoseosta

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl aitoa vaniljajauhetta

2 munaa

1 dl mantelimaitoa

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Sulata margariini. Pilko suklaa reiluiksi paloiksi ja sulata vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon margariinisula, munat ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää sulatettu suklaa taikinaan ja sekoita. Kaada taikinaa muffinssivuokiin pellin päälle. Piilota jokaisen muffinsin sisään vielä pala tummaa suklaata, jos haluat munffinsseista oikein suklaiset. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Valmiita muffinsseja voi säilyttää jääkaapissa muutaman päivän.

Tarjoilin itse muffinsit suomalaisten vadelmien ja mintturahkan kanssa. Levitin mintturahkaa paksun kerroksen muffinssien päälle ja laitoin vadelmat ja raakasuklaat koristeeksi. Muffinssien kanssa tarjoilin tuoretta vastajauhettua tummapaahtoista kahvia. Muffinssit ovat itsessään maidottomat ja gluteenittomat, voit jättää mintturahkan pois tai korvata sen jollain maidottomalla vaihtoehdolla, jolloin sopivat myös maidottomaan ruokavalioon.

Tavallisen valkoisen sokerin tilalla voi käyttää myös hyvin hunajaa, taatelisiirappia, ruokosokeria tai steviaa. Jos raakasuklaa tuntuu liian tummalta ja karvaalta sinun makuusi, voit hyvin korvata osan suklaasta myös vaaleammalla suklaalla. Tätä reseptiä on siis helppo tuunata ja muokata oman maun ja ruoka-allergioiden mukaan.

Herkullista keskiviikkoa!

-Hilla

Goodion suklaalevyt saatu blogin kautta testiin.

Pehmeä bataatti-chili sosekeitto

bataattisosekeitto

Jääkaappi ammotti viikonlopun jälkeen tyhjyyttään, mutta olihan siellä yksi bataatti, pari perunaa ja porkkanoita. Niistä taikoi lounaaksi pehmeän bataattisosekeiton, joka sai potkua chilistä. Ajattelin täällä blogissa jakaa tämän helpon, mutta herkullisen sosekeiton reseptin.

Sosekeitto sopii hyvin lounaaksi ja lämmittää näin kylminä talvipäivinä. Se on melko kevyt lounas, mutta keittoon voi lisätä pari ruokalusikallista raejuustoa ja sitten vaikka pari palaa täysjyväleipää lisukkeeksi. 

bataattisosekeitto

Me yritämme silloin tällöin syödä kasvisruokaa. Aika usein näin maanantaisin viikonlopun jälkeen laitamme esimerkiksi just sosekeittoa, kasvispiirakan tai kasvispastaa. Siinä muutama meidän suosikki, jos välillä haluaa kokeilla kasvisruokavaihtoehtoja. 🙂

Tässä bataattisosekeiton resepti:

  • yksi bataatti
  • 2 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • kuohukermaa 0,5-1 dl
  • 1 tuore chili
  • suolaa

– Keitä juureksia kattilassa, kunnes ne ovat pehmeitä. Keitinveteen voi lisätä hieman suolaa.

– Kaada suurin osa keitinvedestä pois, lisää kuohukermaa loraus ja tuoretta chiliä oman maun mukaan.

– Soseuta smoothie-blenderillä tai sauvasekoittimella keitto samettisen tasaiseksi. Jos keitosta tuli liian paksua, lisää keittoon vielä vähän lisää keitinlientä.

– Tarjoile raejuuston ja tuoreen leivän kanssa. 🙂

bataattisosekeitto

Herkullisia hetkiä talvipäiviin. 🙂

Hilla