Viikonloppukuulumiset

Viikonloppuna juhlittiin isänpäivää, meidän ihania isejä. Sen lisäksi tehtiin kyllä paljon muutakin: enimmäkseen laitettiin kotia, vähän rempattiin ja oltiin yhdessä. Eilen illalla tuntui melkein haikealta, kun koti tyhjeni iltaan mennessä ihmisistä ja yht’äkkiä olikin niin hiljaista. Koko viikonlopun kotimme oli täynnä ihmisiä, touhua ja yhdessäoloa. <3 Hiljaisempi koti sellaisten päivien jälkeen tuntuu hetken aikaa tyhjältä.

Vanhempani ovat tulleet nyt viimeiset kolme viikonloppua meitä auttamaan. Kodin laittaminen meni ison harppauksen eteenpäin menneen viikonlopun aikana. Kylpyhuoneen kaapistot ovat vihdoin paikallaan ja saimme treenikamamme kaappien sisään järjestykseen. Tähän mennessä juoksuvaatteet on saanut keräillä erinäisistä pusseista ympäri kotia. Miten ihanalta tuntuukaan, kun vaatteet ovatkin järjestyksessä yhdessä paikassa!

Kylpyhuoneeseen asennettiin myös väliseinä, sellainen suihkuseinä, joka pitää veden oikealla puolella. Senkin iskät laittoivat eilen paikoilleen, yhteistuumin. Olohuoneessa takka alkaa olla rapattu ja tasoitettu valmiiksi ja tänään pääsemme sitä illalla maalaamaan.  Kellertävä tiiliseinä on kohta tasainen ja valkoinen. Viikonlopun aikana aloitimme myös kattolistojen maalaamisen, mutta taidammekin päätyä ottamaan ne kokonaan pois ja vaihdamme valmiiksi valkoisiin listoihin. Totesimme, että päälle maalaamalla listoista ei saa siistejä ja jälki näyttää jotenkin, noh suttuiselta. Ehkä pääsemme jopa helpommalla, että vaihdamme vanhat listat kokonaan uusiin.

Sohva löysi omalle paikalleen pienen huonekaluvalssin jälkeen. Olimme suunnitelleet kulmasohvalle paikan pohjapiirrustuksen perusteella, mutta eihän se livenä toiminut kuten olimme ajatelleet. Onneksi löysimme uuden ratkaisun ja se on ehkäpä jopa alkuperäistä parempi.

Isänpäivänän ruokapöydässä oli tarjolla äitini laittamaa lihapataa, johon takametsästä hain mauksi suppilovahveroita. Lisänä uunijuureksia. Alkupalaksi isäni oli kraavannut lohta. Jälkkäriksi kahvia ja tiikerikakkua. Nälkäistä on hyvä syöttää, kuten mummoni sanoo.

Sellaisia viikonloppukuulumisia isänpäiväviikonlopun jälkeen. Isät saivat juhlia päiväänsä työtä tekemällä, mutta jos yhtään heitä tunnen, niin taitavat siitä tykätä jopa enemmän kuin pelkästä kakun syönnistä. 😉 Daniel kävi myös aamupalan jälkeen juoksemassa, joten isänpäivä taisi sisältää mieleistä tekemistä monessa suhteessa. <3

Tässä kuvassa iskä Daniel, oma isäni oikealla ja keskellä ihana enomies Lauri, minun veljeni. Ihania miehiä kaikki. <3

-Hilla

Viikonloppu fiiliksissä!

Ihanaa alkavaa viikonloppua! Me ollaan suuntaamassa mökille viikonlopun viettoon tänään. Töiden jälkeen käyn pikaisella juoksulenkillä, pakataan ja sitten suunnataan auton nokka kohti Savitaipaletta. Suunnitelmissa olisi ainakin mökkipihan laittoa ja mökin kesäkuntoon laittoa, mutta tietenkin mukaan mahtuu myös treeniä, hyvää ruokaa, retoa yhdessäoloa ja tietenkin paras eli mökkisauna.

viikonloppu-hillasfi

Kesämökissä on parasta ehkäpä juuri se puusaunan lämmitys, tulen loimun ihmettely ja saunan tuttu tuoksu talven jälkeen. Ja mökin rannasta avautuva järimaisema. Aion myös heittää talviturkkini vielä tänään. Viis vaikka vesi olisi kylmää.

hillasfi

Huomenna ajattelin, että voisin vielä yrittää tehdä vähän pidemmän juoksulenkin poluilla. Viikon päästä edessä on Jukolassa Venlojen viestin avausosuus, jossa pitäisi metsässä jaksaa suunnistaa 7 kilometriä. On siis testattava nyt viikonloppuna, että vieläkö mamma jaksaa painaa raskaudesta huolimatta vähän rankemman lenkin vai ottaako sitten ensi viikolla Venloissa iisimmin. Kilpailuvietti on vaan siitä paha, että kun saan numerolapun rintaan, niin sitten se on menoa. 😀

viikonloppu-hillasfi-2

Ihanaa viikonloppua sinne, onko teillä jotain suunnitelmia? Ja onko muita, jotka on tulossa viikon kuluttua Lappeenrantaan Jukolan viestiin tai Venlojen viestiin suunnistamaan?

-Hilla